Már a labdarúgó világbajnokság előtt is felhívta magára a figyelmet Ante Rebic, a horvátok támadója. A 2017/18-as bajnoki szezonban fedezték fel a májusban 24. életévét betöltő futballistára, aki két gólt szerzett a Bayern München elleni Német Kupa döntőjében. Ennek köszönhetően nyert az Eintrcht Frankfurt és biztosította helyét a játékos a horvátok utazó keretében.

A vb csoportkörben is jelezte, hogy komolyan kell venni, hiszen Argentína ellen könyörtelenül kihasználta a kapus, Caballero hibáját. Nico Kovac a Frankfurttól vinné magával a Bayernhez, de a német címvédő mellett több Premier League-csapat vinné a labdarúgót. A zuhanyhíradó szerint Jose Mourinho 40 millió eurót sem sajnálna kifizetni Rebic-ért.

A vasárnap esti finálé kapcsán egy meglepő érdekességre derült fény. Rebic Split melletti faluban, Imotskiban nőtt fel. Édesanyja jogis asszisztensként, míg édesapja buszsofőrként dolgozott. A játékos 19 évesen került Olaszországba, de a Fiorentina többször is kölcsön adta, így sokan már legyintettek a futballista képességeire.

A frankfurti egyesület tavaly nyáron opciós jogával élve vásárolta ki 2 millió euróért és ha lehet hinni a pletykáknak, akkor hamarosan busás haszonnal adhatnak túl Rebicen. A válogatott játékos egyébként nem felejtette el, honnan indult és ahol tud, segít. Az egyik osztrák lap megszólaltatta egyik legjobb barátját, Lovro Kidniket, aki elárulta, hogy Ante Rebic a világbajnokság előtt az 500 lelket számláló faluja összes lakosának banki kölcsöneit, hiteleit visszafizette. Íme egy hős, aki nemcsak a pályán bizonyít, hanem azon kívül is segít, ahol tud – követendő példát állítva sokak elé…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!