Bár a labdarúgás fénye megkopott, de még mindig a világ egyik legnépszerűbb sportága. Nem véletlenül, hiszen gyerekként talán ez az első sport, amit a fiúk megtanulnak, elsajátítanak. Nem kell hozzá más csak egy labda, amit rúgni lehet. Később pedig két póló, kabát vagy táska, amivel a kapukat jelölik a grundon. Ezúttal viszont olyan futballpályákra visszük el olvasóinkat, amelyeken akár klubmérkőzéseket vagy válogatott találkozókat rendezhetnek.

Először a szomszédos jelenlegi világbajnok otthonába látogatunk. A sziklák ölelése ad otthont az NK Imotski pályájának, amely valóban impozánssá teszi a stadiont. Kicsit talán a portugál élvonalban vitézkedő Braga együttesének csarnokára emlékeztet, ahol a kapuvonalak mögött sziklaszirtek állnak a lelátók helyett. Hasonló a helyzet itt is, azonban máshogy öleli a pályát a “fal”.

Különlegességét tovább emeli, hogy a közelben – egész pontosan 500 méterre található a kristálytiszta vizű Modro Jezero-tó is. A stadion kapacitása bizony szűkös, hiszen csak 4.000 főt képes befogadni, azonban erre nincs is nagyobb szükség, hiszen egyelőre az NK Imotski a harmadosztályban vitézkedik. Ha arra járunk, mindenképp ugorjunk be a Stadion Gospin Dolac-ba, mert életre szóló élményt nyújt.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!