Németh Zsolt és Németh László tanítványa élete első felnőtt kontinensviadalára 79 méter 57 centiméteres legjobb egyéni eredménnyel jelentkezett be. Az éremre is esélyes Halász Bencével beszélgettünk.

– Bence, miként telnek a mindennapok az EB előtt?
– Azt gondolom, minden rendben megy, jó eredményeket érek el edzéseken, napról-napra javítom az edzés-csúcsokat. Egyébként az EB előtt már egyre kevesebb és fokozatosan könnyebbek edzések, én azonban így is megpróbálok minél jobban, akár 150%-ot is teljesíteni.

– Milyen célokkal utazol Berlinbe?
– Ha nem dobok jól, mindegy mi történik, csalódott leszek. Azt hiszem, nincs olyan ember, aki nem izgul egy világversenyen, már csak azért is, mert nehezebb jó teljesítményt ilyen alkalommal bemutatni, mint más versenyen. Az 5-6. sorozatban teljesített dobásaim nagyon jól sikerültek az elmúlt hetekben, hónapokban rendezett bajnokságokon. Stabilan 78 méter feletti eredményeket produkáltam, így azt gondolom, hogy a döntőbe jutással nem lehet gond, ott pedig majd mindent beleadok.

– Kell a 80 méter az éremhez? 

– Mindenképpen eredményes edzésmunka áll mögöttem, úgy érzem, sosem voltam ilyen jó formában, mint most. A felkészülésem sérülésmentes volt, kisebb izomproblémák ugyan voltak, de ezek nem hátráltattak. Lehet, hogy 79 méter elég lesz az éremhez, a 2 lengyel 80 méter fölé kerülhet, mögöttük viszont többen is esélyesek lehetünk az éremre.

Németh Zsolt mesteredzőtől, a Dobó SE vezetőedzőjétől megtudtuk, hogy Bence jól felkészült, elvégezte a kemény edzésmunkát és az eredmények is bizakodásra adnak okot, de azt is megemlítette, hogy az úszással ellentétben, az atlétikában az időjárás, a dobókör is befolyásoló tényező.
– A berlini dobókör hasonlít a veszprémihez, optimális meteorológiai feltételek mellett kedvező lehet számunkra. Annak idején Pars Krisztián és Haklits András is versenyzett már itt, jó körnek mondják, nem lehet gond – fogalmazott Németh Zsolt.

A Dobó SE vezetőedzője azt is elmondta nekünk, hogy szombat délelőtt tartja utolsó EB előtti hazai edzését Bence, majd utaznak Berlinbe, ahol 6-án, hétfőn selejtező, kedden pedig már minden bizonnyal a döntő vár Halász Bencére.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!