A szombathelyiek vasárnap 2-2-es döntetlent játszottak az Újpest gárdájával, ezzel pedig megszerezte első pontját a Haladás. A találkozó hajrájában a fővárosiak támadója Novothny Soma csúszott rá, rendkívül alattomos módon Király Gáborra, aki igaz végigvédte a mérkőzést, azonban ezt követően kórházba kellett mennie.

Bár a csatár az eset után elnézést kért a kapustól, sárga lapot kapott a játékvezetőtől. A szombathelyi hálóőr szerint nyilvánvalóan nem szándékosan akart sérülést okozni Novothny, azonban esélye sem volt megszerezni a labdát. Az ehhez hasonló esetekben a legtöbbször az ütközést kerülendően átugorják a támadók a kapust, itt erről szó sem volt.

Az esetet követően végigjátszotta a találkozót Király Gábor, de utána egyből kórházba kellett mennie. A játékost megröntgenezték és bár nincs törés, sem repedés, a diagnózis mellkaszúzódás, amely hosszabb felépülési időt is eredményezhet. Így félő, hogy a hétvégén sorra kerülő Ferencváros – Szombathelyi Haladás derbin Király nem állhat Michal Hipp rendelkezésére.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!