Húsz év után van ismételten Magyarországnak Európa-bajnok tornásza. A Szombathelyi Sportiskola kiválósága, Dévai Boglárka pályafutása legnagyobb sikerét aratta augusztus elején, amikor a Glasgow-i kontinensviadalon ugrásban bizonyult a legjobbnak. Azóta pedig alaposan felfordult a világ Bogi körül, aki az edzések mellett igyekszik eleget tenni a felkéréseknek is.

Ezek közül az egyikre szerda délelőtt került sor a szombathelyi Városházán, ahol Dr. Puskás Tivadar polgármester, valamint Koczka Tibor és Illés Károly alpolgármesterek köszöntötték a bajnokot. Dévai Boglárkát elkísérték edzői Vizer Erzsébet és Rácz Gábor is. A jutalmak átadása előtt a polgármester és a friss Európa-bajnok gondolatokat cseréltek a torna sportágról valamint a közelgő versenyekről is.

Rácz Gábor örömét fejezte ki, hogy a helyszínen szurkolhatott tanítványának és felemelő pillanatnak nevezte, amikor Bogi a dobogó tetején állva hallgatta a himnuszt. Hozzátette azt is, hogy régóta dédelgetett álom vált ezzel a sikerrel valóra, amit a 27 éve alapított sportiskola torna szakosztálya legnagyobb mérföldkövének tekinthet.

A beszélgetés végén gratulált a polgármester és alpolgármesterek a bajnoknak valamint felkészítőiknek. A közös fotók elkészítését követően pedig fény derült arra is, hogy idén még hazai környezetben is láthatjuk Dévai Boglárkát versenyezni. Az október végi világbajnokság előtt két világkupán – a vasi megyeszékhelyen és Párizsban – is megcsodálhatjuk a bámulatos ugrásokat, amivel Bogi az egész kontinenst legyőzte.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!