A Vas megyei amatőrbajnokság első osztályában vitézkedő Celldömölknél sem teltek unalmasan az elmúlt hetek. Több meghatározó játékos is elköszönt a csapattól és a fiatal tehetségek mellett érkeztek is páran a CVSE-hez, így kemény munka várt Kovács Balázs vezetőedzőre. A csapat arculatát és egységét kellett formálni, de úgy fest jó úton jár. Giczi Sándor tudósítónk látogatott el a Celldömölki VSE tréneréhez.

Forrás: Celldömölk VSE facebook

Az előző szezon közepén elkeltek a dobogós helyezések, így megkezdted a fiatalítást. Hogy látod, ebben a szezonban miként kamatozható?

– Tudjuk és remélem fogjuk is kamatoztatni, hiszen gyakorlatilag elmondtam már sokszor és sok helyen, hogy Celldömölk két korosztályos csapat. Tehát vannak a fiatalok és az idősebb, magasabb osztályokat megjárt játékosok, akik még bőven felveszik a versenyt és nagyon jó hatással vannak a fiatalokra. Ezt szerettük volna már tavaly is összegyúrni, úgy gondolom, hogy mindenki kapott lehetőséget, tudott bizonyítani. Nagyon örülök, hogy ez a fiatal keret végül is együtt maradt. Az itthon tartásuk fontos volt, hisz nagy a kereslet irántuk. Köszönet a vezetőségnek és minden olyan személynek, akik segítettek abban, hogy együtt maradjon ez a gárda. Én nagyon remélem, hogy azt az utat, amit megkezdtünk, tudjuk folytatni, sokat várok tőlük és bízom is bennük. Azt látni kell, hogy a támadó szekciónk nagyon megfiatalodott, a rutin és a higgadtság sok esetben még hiányzik, de a lendület remélem, sok esetben átsegít majd. Kíváncsian várom az idei szezont. Remélem az elvégzett munka, ki fog jönni. Ellenfeleink védelmét nehéz lesz feltörni, sokkal agresszívebb, kombinatívabb játékot szeretnék játszatni a csapatommal, nyilván ez nem lesz könnyű egy zárt és jól védekező csapat ellen. A jelenlegi Megyei I.-ben mindenki megtanult, úgy mond védekezni, kevés csapat vállalja fel a nyílt, támadó futballt, mi köztük vagyunk. Szeretnénk ezt tovább vinni, tovább fejlődni, úgy gondolom, hogy a játékosok képességei, tudása ezt lehetővé teszi.

A játékos keret miként alakul?

– Szép Tamás, Bíró Tibor, Osvald Márkó kapusok, Győrvári Gábor, Varga Jenő, Virág Martin, Péter Dávid, Huszár Tamás, Lempeg Olivér, Enyingi Márk, Szuh Ferenc, Gorácz Máté, Büki Martin, Orosz Norbert, Molnár Tamás, Horváth Dávid, Kovács Zalán, Klauzer Ádám, Szép Dániel, Piri Balázs Czöndör Bálint mezőnyjátékosok. 21-es keretünk van, én az összes fiatalra számítok, mindegyik megkapja a lehetőséget, azt az elegendő játékpercet, hogy bizonyítani tudjon. Szeretnék mindenkinek lehetőséget adni és fogok is, hiszen mindenki kiérdemelte.

Milyen esélyt látsz a bajnoki cím megnyeréséhez?

– Könnyebb lenne a helyzetünk ha Németh József, Bodor Tibor, Vajda László rutinos játékosok itt lennének. Nagy érvágás nekünk, gyakorlatilag úgy fogalmaztam, hogy legalább 40-45 gól távozott. Jocek 32 gólt rúgott ezzel megyei gólkirály volt, személye, kisugárzása, hatása a fiatal játékosokra pótolhatatlan. Tibi személyében olyan játékos távozott, aki nagyon jól lépett előre a támadásokkor, olyan és annyi mélységi passzokat tudott adni, amit nagyon kevesen, Ducka szélső játékát nehezen pótoljuk, szóval Ők nagyon hiányoznak. Próbáljuk persze Őket pótolni, bár nem nagyon lehet, ezért kicsit mást fogunk játszani. Megpróbáljuk jobban széthúzni a mezőnyt, talán egy kicsit ki is csalogatni az ellenfeleket, de kérdésedre válaszolva, ott szeretnénk lenni a dobogón, markánsan beleszólni az első helyezésért vívott harcban. Fontos hogy azok a fiatal játékosok, akik eddig úgymond, ha nem is epizód szereplő, de jó kiegészítők voltak az idősebbek mellett, mennyire tudják majd átvállalni a vezérszerepet, mert át kell. Nagyon szeretném, ha úgy állnának hozzá, hogy nem görcsölnek be, ezen vagyunk folyamatosan. Azt azért látni kell, hogy nem lesz könnyű dolgunk, sok csapat próbál erősíteni, egymástó, más megyékből, fiatalokat felhozni, tehát nem lesz gyenge csapat, sok egyforma képességűt látok, ahogy ismerem a mezőnyt. Azaz mindenki tud kellemetlen lenni, nem várok sok nagy gólarányú mérkőzést. Stabil csapatok vannak, jó és felkészült edzőkkel, de szeretnénk megelőzni mindenkit. A feljutásról még nem érdemes beszélni. Én úgy látom, hogy a magyar bajnokságok közül a legnagyobb szakadék a Megyei I illetve az NB III. között van. Gyakorlatilag az NB III-as csapatok 90 %-a profi, óriási költségvetési különbség van a két osztály között. A város vezetése és a szakosztályvezetés is korrekt körülményeket biztosít a Megye I. osztályhoz, így minden feltétel adott ahhoz, hogy jól szerepeljünk.

A Magyar Kupából kiestetek, Kőszegen egy 2:2-es mérkőzés után tizenegyesekkel kikaptatok. Miként értékeld?

– Óriási kudarc, ne szépítsük, gyakorlatilag uraltuk a mérkőzést, szinte át sem lépték a félpályát, egy-két szórványos ellenakciót vezettek, sajnos két óriási hibánkból visszahoztuk őket a meccsbe. Ezután nem tudtuk a helyzeteinket berúgni, így járunk, ha nem rendezzük le időben a meccset. Sokkal jobbak voltunk a mezőnyben, ők végig az egyenlítés után az x-re játszottak, a tizenegyesekig el tudták húzni, ott viszont már nekik kedvezett a szerencse. Azzal vágtunk neki a Kupának, hogy feljussunk az országos táblára, a Celldömölkhöz méltóan próbáljunk szerepelni. Sajnos ez nem sikerült, óriási kudarc volt számomra és remélem, hogy a csapat a Vas megyei kupában javít.

A 4 város kupát megnyertétek Barcson. Jó csapatjáték jellemezte a mérkőzéseket. Úgy látod, hogy ezt a szellemet kell átvinni a bajnoki mérkőzésekre is?

– Ez egy kétnapos kupa volt Barcson, jól is muzsikáltak a srácok, a pályán és a pályán kívül is. Ez egy presztízs torna nyilván, de azért látni kell, hogy a 2. napon már mindenki nagyon fáradt volt, melyhez hozzájárult a nagy meleg is. Uraltuk a két mérkőzést, annak ellenére, hogy a Körmend ellen is megszenvedtünk, de megérdemeltük a döntőbe kerülést, Gólokkal kellett volna megnyernünk a mérkőzést, sokadjára mondom, idén a helyzetkihasználásunkon sok fog múlni. Fontos, hogy időben le tudjuk rendezni a mérkőzéseket. Sok helyzetet dolgoztunk ki, ez volt a döntőben is a Barcs ellen, ott is uraltuk a játékot. Egységesek voltunk, jó a csapatszellem, bízom benne. hogy ez végig kitart a bajnokságban, és akkor szép szezont tudunk zárni. Azt el tudom mondani, hogy nagyon tetszik a csapat hozzáállása, az edzés látogatottság a tavalyihoz képest is javult, pedig a tavalyi is jó volt. Még többet akarnak a játékosok, még többen kapnak játék lehetőséget. Azt látom, hogy érzik, hogy be tudnak kerülni a csapatba, az én felelősségem az, hogy mindenkit tűzben tartsak. Mindenképpen bizakodóan várom a rajtot, nem lesz könnyű egy jó képességű, új edzővel felálló, Egyházasrádóc ellen. Még egyszer mondom, szeretnénk ott lenni a tabella elején, ezért mindent megteszünk hétről-hétre!

Köszönöm a beszélgetést, jó munkát, erőt, kitartást kívánok a bajnoki mérkőzésekhez.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!