Pénteken hirdették ki az MH Béketámogató Kiképző Központban tartott zárórendezvényen az eredményeket: e szerint a képzeletbeli dobogó első fokára csapat célbaugrás versenyszámban a Hungary 1, míg egyéni célbaugróként Kollár Gábor százados állhatott.

A verseny rendezési jogát idén az UEP soros elnöki tisztét ellátó Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége (MEBSZ) kapta meg.

– A magyar ejtőernyőzés igen jó helyen áll európai szinten, így nem okozott meglepetést az elért eredmény, mondhatni, a dobogóra vártuk a magyarokat, az hogy elsők lettek, külön öröm számunkra – mondta Keresztúri László nyugállományú ezredes, a MEBSZ alelnöke.

A versenyt a Felső-szandai sportrepülőtéren tartották a Hüse Károly Ejtőernyős Emlékversennyel együtt, amelyen Magyarország legnépesebb ejtőernyős mezőnye indult, ebből mintegy 30 fő az Európai Ejtőernyős Szövetség színeiben tette próbára ügyességét.

Az UEP jelenleg tizenegy európai ország szövetsége. Az idei versenyen Ciprus, Portugália és Spanyolország egy-egy, Magyarország illetve Lengyelország pedig két-két csapattal képviseltette magát. 1000 méteres magasságból történő kiugrást követően a levegőben való manőverezés, ereszkedés után egy 3 centiméter átmérőjű kört kellett eltalálniuk a versenyzőknek ahhoz, hogy „nullás” eredményt érjenek el.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!