Vitathatatlan, hogy a világ legnépszerűbb sportága a labdarúgás. Ha a látvány vagy a szponzorációs források nem elég meggyőzőek, akkor elég szétnézni a világban, hogy hol vannak ismert vagy kevésbé felkapott létesítmények. Sorozatunk negyedik állomásaként egy igazi mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen ezúttal egy bizarr pályát fedezünk fel.

Grönland Földünk legnagyobb szigeteként ismert, egyben a világ negyedik legnagyobb közigazgatási egysége, ha területi elosztását nézzük. Az Emberek országaként is ismert sziget földrajzilag Észak-Amerikához, politikailag Dániához tartozik. Ennek megfelelően a sportkultúrájukat is meghatározta. Ehhez kapcsolódik egy kellemetlen eredmény is, melynek mi, magyarok voltunk az elszenvedői.

A grönlandi tollaslabda válogatott 2018-as kontinensviadalon fennállása első győzelmét aratta – ellenünk. Labdarúgásban is próbálkoznak kiugró eredményt elérni. Kisebb-nagyobb sikereket már felmutattak a kétévente megrendezett Szigetjátékokon. Ehhez viszont kiszolgáló-létesítmények is kellenek. A sziget legnagyobb, egyben legérdekesebb stadionja 2000 főt képes befogadni.

A Nuuk stadion már 1931-ben kész volt és rendeztek mérkőzéseket is, de jelenlegi állapotát egy 2016-os felújításnak köszönheti. Az éghajlatnak köszönhetően a pályán egyetlen fűszál sem nőtt, így az átalakításnál csak a műfű jöhetett számításba. A szikás domboldal korábban kiváló lelátóként funkcionál. A pálya körüli házikók pedig egy bizarr mesevilágként csábítják a turistákat.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!