A mai nap folyamán este 21 órától csap össze egymással a visszavágó keretein belül az AEK Athén, és a MOL Vidi FC csapata. Az első találkozót erősen befolyásolt körülmények között 2:1-re a görög csapat nyerte Magyarországon, ám a visszavágón képesek lehetünk a fordításra, legalábbis Marko Nikolic szerint. 

Huszti nélkül kell helytállnia a csapatnak Görögországban.

A játékosok motiváltak, bíznak magukban és képesek elérni azt az eredményt, amiért jöttünk – fogalmazott Marko Nikolic, a Vidi FC vezetőedzője a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának athéni visszavágója előtt tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A szerb tréner a magyar klubfutball nagy sikerének nevezte a már korábban biztossá váló szereplést az Európa-liga csoportkörében, de nem elégszik meg ennyivel:
“A BL az álmunk, és még 90 vagy 120 percünk van arra, hogy a főtáblára kerülést elérjük”.
Kiemelte, hogy ellenfelük nagyon jó csapat, ezt múlt héten bebizonyította. Hozzátette: a Vidinek a magyarországi első mérkőzésen egyenlő létszámnál sok helyzete volt, ezt akarják megismételni kedden is.
Nikolic hangsúlyozta, hogy remek szurkolói vannak a görög klubnak, bizonyára nagyszerű hangulat vár a csapatokra, amit játékosainak is élvezni kell.
Kérdésre kifejtette: a számukra kedvező eredményhez legalább két gólt kell szerezniük, amit “nemcsak ész nélkül, fejvesztve támadva lehet elérni”, hanem stabil, koncentrált futballal is.
“Biztos, hogy a küzdőszellemmel nem lesz problémánk, mert az álmunkért készek vagyunk harcolni” – közölte Loic Nego, az együttes francia középpályása.
Mint elmondta, külön a büntetőpárbajra nem készül, de edzések után szokta gyakorolni a pontrúgásokat és a tizenegyeseket. Ha szükség lesz a büntetőkre a továbbjutás eldöntéséhez, szívesen vállalja, de nem ő dönt erről, hanem az edző.
Kovácsik Ádám kapus az MTI érdeklődésére hangsúlyozta: a visszavágón mindenképpen két gólt kell szerezniük, de szerinte látható volt az első mérkőzés végén, hogy ez nem lehetetlen.
“Fel van adva a lecke” – fogalmazott, hozzátéve: eddig úgy mentek neki a visszavágóknak, hogy nem szabad gólt kapni, ami most is így van, ám ezúttal a támadókon lesz nagyobb nyomás, mert gólok kellenek tőlük. Úgy vélte, a várhatóan több tízezer görög drukker előtt nagy élmény lesz pályára lépni. “Mindenki azért kezd el futballozni, hogy ilyen mérkőzéseken szerepelhessen”.
Pátkai Máté a fehérváriak középpályása azt mondta: elérhető a cél, és nagyon bízik a sikerben, mert “együtt van a csapat”.
Jelezte, hogy az első meccset többször visszanézték, a hibáikat kielemezték, keresték azokat a játékszituációkat, amelyekből helyzeteket alakíthatnak ki és gólokat szerezhetnek.
Reményét fejezte ki, hogy ezúttal kiállítás nélkül játszhatják végig a találkozót. Huszti Szabolcs múlt heti piros lapjával kapcsolatban megjegyezte: nem volt olyan hangulata a meccsnek, hogy az első félidő közepén azonnali piros lapot kellett volna adni a magyar középpályás megmozdulásáért, aki ráadásul a labdáért harcolt görög ellenfelével.
Múlt szerdán a Groupama Arénában a több mint fél órát emberhátrányban játszó székesfehérváriak 2-1-re kaptak ki a görög AEK Athéntól.
A Vidi FC a Bajnokok Ligája selejtező első fordulójában a luxemburgi bajnok Dudelange együttesét búcsúztatta (1-1, 2-1), majd a bolgár bajnokságot megnyerő Ludogorecet (0-0, 1-0), végül a svéd ligát megnyerő Malmőt (1-1, 0-0).
Az AEK Athén az előző fordulóban csatlakozott a BL-selejtező mezőnyéhez, amikor a skót Celticet ejtette ki.
A párharc győztese a Bajnokok Ligája, vesztese az Európa-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

Az AEK Athén labdarúgócsapatának trénere szerint a budapesti találkozón aratott nehéz, 2-1-s győzelmük után kedden is nyerniük kell a Vidi ellen a Bajnokok Ligája-selejtező 4. fordulójának visszavágóján.

Marinosz Uzunidisz a görög bajnokcsapat hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem becsülik le a Vidit, különösen azért, mert még nem dőlt el a továbbjutás kérdése. Úgy vélekedett, hogy az első meccs megnyerése nem jelent semmit, ismét száz százalékot kell nyújtaniuk a pályán ahhoz, hogy a BL főtábláján szerepelhessenek.
Kérdésre elmondta, múlt szerdán elkövetett hibáikat ki kell javítaniuk, mert nem akarnak esélyt adni a magyar bajnoknak. Meg kell dolgozniuk a győzelemért, okosan kell futballozniuk, mert abban nem bízhatnak, hogy a Vidi könnyen adja számukra a győzelmet.
A görög edző egészen más találkozót vár, mint a legutóbbi összecsapásuk, ugyanakkor a fehérváriaktól továbbra is kemény futballra számít.
Marinosz Uzunidisz szerint nyugodtan játszhatnak, hiszen náluk van az előny és szurkolóik segítségével kedden elérhetik céljukat.
Az AEK középpályása, Kosztasz Galanopulosz kiemelte, hogy száz százalékban rajtuk múlik a továbbjutás. Reményét fejezte ki, hogy “komolyabb megpróbáltatások nélkül” jutnak a BL csoportkörébe.
Mint mondta, ritkán van lehetőségük ekkora téttel bíró találkozón szerepelni. Tavalyi és idei európai kupatapasztalataik alapján sikerülhet a továbbjutás, amiben sokat segíthet nekik a várhatóan több mint 40 ezer néző is – fűzte hozzá.
Múlt szerdán Budapesten a több mint fél órát emberhátrányban játszó Vidi FC ellen 2-1 arányban nyert a görög bajnokcsapat.
Az AEK Athén az előző fordulóban csatlakozott a BL-selejtező mezőnyéhez, akkor a skót Celtic Glasgow együttesével szemben jutott tovább.
A Vidi FC a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában a luxemburgi bajnok Dudelange együttesét búcsúztatta (1-1, 2-1), majd a bolgár bajnokságot megnyerő Ludogorecet (0-0, 1-0), végül a svéd ligát megnyerő Malmőt (1-1, 0-0).
A párharc győztese a Bajnokok Ligája, vesztese az Európa-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!