Szalai Ádám után újabb magyar játékos került a Bundesligába, Sallai Roland aláírt a Freiburghoz. 

A 21 éves szélső már az orvosin is átesett Németországban. Fotó: Getty Images

„Azután döntöttünk úgy, hogy elengedjük Sallait, hogy a Freiburg tegnap ajánlatot tett, és a képviselői azt mondták, Sallainak még csütörtökön este Németországba kell utaznia orvosi vizsgálatra. Ha minden rendben lesz, pénteken véglegesítjük az üzletet. A játékos maga kérte, hogy engedjük el egy magasabban jegyzett bajnokságba.” -nyilatkozta az APOEL elnöke az EL-kiesés után Sallairól.

Már korábban lehetett olvasni a sajtóban a Freiburg érdeklődéséről Sallai iránt, most pedig a hírek szerint 4,5 millió euróért szerződtették is a magyar válogatott játékost.

„Mindenáron ide akartam jönni, boldog vagyok, hogy sikerült. A Freiburg neve jól cseng a fiatal játékosok között, ráadásul a Bundesliga óriási kihívás, örülök, hogy itt lehetek” – mondta Sallai.


„Roland sokoldalú, támadó szellemű futballista, aki szeret a szélen játszani. Megfelelő hozzáállása van, így gyorsan be fog illeszkedni, majd fejlődni. Tökéletesen illik az elképzeléseinkbe, nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk” – ezt már Klemens Hartenbach sportigazgató nyilatkozta a szélsőről.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!