Európa kisebb-nagyobb országát követően elérkeztünk újabb állomásukhoz, amely Izlandon található. Bár klubszinten nem sok vizet zavarnak a csapatok, a válogatott erősségét jól mutatja, hogy a legutóbbi világversenyeken nemcsak részt vettek, hanem több meglepetést is okoztak. Nem csoda, hogy Izlandon töretlen népszerűsége van a labdarúgásnak.

Ha pedig egy sportág csillaga emelkedőben van, akkor a kiszolgálólétesítményekre is fordítanak az adott ország vezetői. Így történt Izland egyik festői környezetében álló Iþróttabandalag Vestmannaeyja otthonával is. Az egyszerűség kedvéért hívjuk innentől az együttest ÍBV-nek, ahogy a legtöbben ismerik. A közel 3000 fő befogadására képes stadiont 2012-ben újították fel legutoljára.

Azonban ha a pályán nincs is értékelhető produkció, akkor sem unatkozunk, mert valóban varázslatos látványt nyújt a környezet. Persze nem kell lesajnálni az ÍBV-t, mert fennállása során három bajnoki címet szerzett, további öt izlandi kupának és egy liga kupának is tapsolhattak a szurkolók. A csapatban pedig angol, el salvadori, iráni, argentin és francia nemzetiségű labdarúgók is játszanak. Így a fejlődés megkérdőjelezhetetlen, akárcsak a látvány…

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!