Egykor a labdarúgás volt a mindene Berkesi Juditnak, akit a televíziónézők az M4Sport adásaiból ismerhetnek. Korábban nyolc éven keresztül futballozott a női első és másodosztályban. A László Kórház játékosaként bajnoki bronzérmet és Magyar Kupa-ezüstérmet is szerzett. Védőként és védekező középpályásként is bevethető volt, majd a visszavonulását követően lett sportriporter.

Ráadásul a jövőben javaslataival, észrevételeivel és döntéseivel próbálja segíteni a női labdarúgás fejlődését. Ebben leginkább a sportág kommunikációját tekintve lehet a legnagyobb feladata. A Magyar Labdarúgó Szövetség legutóbbi ülésen választották bizottsági tagok közé. Mivel korábban játékosként volt lehetősége megtapasztalni a légkört, pontosan tudja miben kell előrelépni.

– A gondolkodásunkra jellemző, hogy a női futball, mint termék még mindig kivált sok negatív reakciót – elemezte a helyzetet Berkesi Judit. – Miközben az ügyes kislányokat kimondottan szeretik, azon még sokat kell dolgozni, hogy a férfi futballhoz szokott közeg magasabb polcra helyezze a női labdarúgó mérkőzéseket. Előttünk lehet a kézilabda vagy a vízilabda példája. El kell szakadni a férfi focihoz való állandó és kényszeres összehasonlítástól. Ehhez megvannak az alapok és az érvek: az hogy, egy női Magyar Kupa-döntő nézettsége eléri vagy akár meg is haladja más csapatsportágak nézettségét, elgondolkodtató és biztató, márpedig ez nem túlzás.

Az MLSZ Női Bizottsága:
dr. Török Gábor – Elnök
Balogh Gabriella – Tag
Berkesi Judit – Tag
Csepelyi Adrienn – Tag
Déri Diána – Tag
Kiss László – Tag
Lovász Gyöngyi – Tag

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!