A Bolyai pénteki családi napjának ünnepi eseményét jelentős számú szombathelyi tekintette mag a helyszínen. A pálya-avató beszédeket dr. Németh István ELTE-SEK rektor-helyettese, Koczka Tibor és Molnár Miklós alpolgármesterek, valamint Papp Tibor igazgató tartották. Valamennyien örömüket fejezték ki a sportcélú fejlesztés létrejöttéért.

A helyszínen megtudtuk, hogy Molnár Miklós alpolgármester 3,5 millió forintot, míg Lendvai Ferenc, dr. Nemény András, Szuhai Viktor, Kopcsándi József és dr. Ipkovich György képviselők további fél-fél millió forinttal egészítették ki az Emmi-től elnyert 9 millió forintos forrást. Így összesen 15 millió forintból készülhetett el az új kosárlabdapálya első üteme.

Aztán a labdáé lett a főszerep. Az első meccset a tanárok, egykori diákok, korábbi válogatott kosárlabdázók játszották a bolyais szülők ellen. A frissen elkészült pályán 16-10-re – hozzáértők szerint nem véletlenül – a tanárok nyerték a presztízscsatát.

 

Molnár Miklós alpolgármester is pályára lépett és saját játékos-teljesítményénél már csak az összefogásra volt büszkébb.

A tervek szerint később korszerű borítást is kaphat a kosárpálya, de még rekortánpálya is épülhet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!