Majdnem telt ház volt kíváncsi a Hungast-Haladás Szombathely női röplabda csapatának első Extraliga mérkőzésére. Az ellenfél a zsinórban a hatodik bajnoki címére pályázó Békéscsaba, amely Bajnokok Ligájában is szeretné letenni a névjegyét. Az erőviszonyokról mindent elárult, hogy a vendégek keretében szinte minden magyar játékos ott van a válogatottban.

A hazai oldalon sokkal szerényebb költségvetésből dolgoznak és a célkitűzés is ennek megfelelő: meghosszabbítani az Extraligás tagságot. Bedőcs Gergely irányította Haladás kerete még koránt sem tekinthető véglegesnek, hiszen két játékost még várnak Szombathelyre. Ennek ellenére alaposan meglepték a bajnoki címvédőt a találkozón.

Már az első pontokat követően időt kellett kérnie a vendégek mesterének, mert a Hali remek nyitásokkal és ütésekkel tettek szert 4-5 pontos előnyre. Wallner és Lojen kiválóan játszottak és a csapat többi tagja is hozzájárult, hogy mindvégig megőrizzék a szett alatt a vezetésüket. A hajrában aztán nem kegyelmezett a Haladás, amelyet a szurkolók is becsülettel hajtottak (25-21).

A második szettet is a hazaiak kezdték jobban, azonban gyorsan riadót fújt a Békéscsaba és soraikat rendezve átvették a vezetést is. Bedőcs Gergely időkéréssel próbálta megzavarni az ellenfelet, mindezt kevés siker koronázta. Bodnár Dorottya ütései rendre utat talált a blokk mellett és már a hazaiak támadójátéka sem volt olyan hatékony, így alig 21 perc alatt egalizáltak a vendégek (15-25).

Lendületben maradt a BRSE és már a megfelelő hőfokon égve játszottak, ezért a zöld-fehérek mestere cserékkel és időkéréssel frissítette csapatát. Ez átmenetileg sikerült, mert felzárkózott a Haladás. A vendégek timeoutját követően viszont visszaállt a 4-5 pontos különbség, amit nem tékozolt el a bajnoki címvédő (20-25).

Az utolsó szett igazán látványos adok-kapokot hozott. Hol a szombathelyiek, hol a Békéscsaba vezetett. Majd a vendégek ismét megrázták magukat és megnyugtató előnyre szert téve játszhattak. Tehették mindezt nagy nyugalommal, hiszen a Haladás a hajrára már elfáradt – érezhető volt a két együttes közti különbség. Ha kissé nehezen is, de megnyerte a találkozót a BRSE (17-25).

Megérdemelten gyűjtötte be a győzelemért járó bajnoki pontokat a Békéscsaba. Ugyanakkor minden elismerést megérdemelnek a szombathelyiek, akik megnehezítették a bajnoki címvédő dolgát és hosszabb kispaddal talán még szorosabb eredményt is elérhettek volna. A mutatott játék mindenesetre biztató és a Vasas ellen hasonló teljesítménnyel akár a meglepetés is összejöhet.

Hungast-Haladás Szombathely – Békéscsabai RSE 1-3 (25-21, 15-25, 20-25, 17-25)

Haladás: Kalman, Takács B., Huff, Kolada, Kinser, Wallner
Liberó: Lojen
Csere: Rejlić, Bokor, Csóka, Dobó, Marton.
Vezetőedző: Bedőcs Gergely
Edző: Széll Dániel

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!