Szombaton a Sugár úti sportcsarnok ad otthont a Magyar Amatőr UWW Grappling MMA országos bajnokság első állomásának, amelyre Szombathelyen kerül sor. A küzdősportok egyik legkeményebbének számító MMA mellett Grapplingben is bemutatkozik az ország legjobb harcosai. Ráadásul nyílt verseny lévén érkeznek résztvevők Ausztriából és Romániából is.

A rendezvény szombathelyi lebonyolításában oroszlánrészt vállalt a Budapesti Police SE valamint a Marcus cégcsoport is. A szervezés és lebonyolítás mellett a szervezők nemes célokat is megfogalmaztak. A fiataloknak egyfajta üzenetet a közösség építő erejéről valamint a sport szeretetéről, a nézők számára pedig az adományozást.

Adni jobb, mint kapni – nemcsak a ringben igaz ez a megállapítás, hanem ajándékozás tekintetében is. A sportrendezvény kedd délutáni sajtótájékoztatóján bepillantást kaphattunk a sportág szépségeibe, valamint az MMA és grappling szabályaiba, amit szombaton a nézők is karnyújtásnyira a ringtől megtapasztalhatnak.

Marián György a Magyar Mixed Martial Arts Prémium Liga elnöke beszédében utalt rá, hogy a megmérettetésre közel 150 főt várnak, köztük a magyar versenyzőkkel. Mivel a határon túlról is érkeznek harcosok, így még jobban szolgálja a felkészülést is a világbajnokságra készülő bunyósoknak.

A számítógépek világában nagyon nehéz elérni, hogy a fiatalok tegyenek az egészségükért, kimozduljanak a négy fal közül és egy aktív közösség tagjai legyenek. Ezen kíván változtatni a Budapest Police SE. Kovács József László a klub elnökeként ezért tartotta fontosnak, hogy az egyesület ne csak versenyzőket delegáljon a rendezvényre, hanem szervezőként megvalósítson egy nívós megmérettetés.

Hasonlóan vélekedett Őze Balázs főszervező, aki nemcsak szakosztályvezetőként, hanem Marcus Cégcsoport egyik tulajdonosaként is elhivatott volt az országos bajnokság vasi állomásának megvalósításában. Kifejtette továbbá, hogy a rendezvény ingyenesen megtekinthető, ugyanakkor adománygyűjtő dobozok lesznek elhelyezve a sportcsarnok területén. S, hogy miért?

Őze Balázs két éve egy hasonló sportrendezvény alkalmából gyűjtést szervezett az Alpokalja – A Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítványának. Már akkor eldöntötte, hogy kezdeményezésének szeretne méltó folytatást biztosítani. A programot színesítendően értékes nyereményekre is szert tehet az, aki egy jelképes összegű tombolajegyet vásárol. A fődíj egy kétszemélyes wellness hétvége.

Hasonló kezdeményezésre pedig szükség van, hiszen az Alpokalja alapítványnál a daganatos gyermekek gyógyulásáért dolgoznak. Ott igazán felértékelődik egy mosoly. Tehát az országos bajnokság ideje alatt befolyt teljes összeget az Alpokalja – A Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány kapja. Érdemes tehát összekötni a kellemest a hasznossal. Látványos küzdelmek megtekintése mellett a beteg gyerekek gyógyulását segíthetjük elő.

Magyar Amatőr UWW Grappling MMA országos bajnokság
2018. október 13. – 10 és 17 óra között
Szombathely, Sugár úti sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!