Hiába közvetítette a királyi sporttelevízió a Haladás-Jászberény összecsapást, így is közel 300 néző szurkolt a szombathelyi lányok sikeréért a helyszínen. Szükség is volt a biztatásra, hiszen a Békéscsaba elleni jó kezdést megilletődött játékkal rukkoltak ki a zöld-fehérek a fővárosban. A Vasas kíméletlenül kihasználta a Hali minden apró megingását.

Ezúttal ismét a szebbik arcát mutatta a szombathelyi együttes, hiszen egymás után gyűjtötték a pontokat, ezért Deme Gábornak ideje korán időt kellett kérnie. A szünet megtörte a hazaiak lendületét és gyorsan feljött a Jászberény, ezért Bedőcs Gergely is magához hívta tanítványait. A végletekig kiélezett szett végén végül a vendégek felé billent a mérleg nyelve (24-26).

Hasonlóan jól folytatta a mérkőzést a Haladás. A Jász-Nagykun-Szolnok megyeiek alaposan forgatták csapatukat, de nem sikerült meglógni a zöld-fehérektől. 23-23-as állásnál aztán két szombathelyi szempontból szerencsétlen labdamenet után már nagy hátrányba kerültek a hazaiak. Innen már csak a tisztes helytállás lebeghetett a szemek előtt (23-25).

A lélektani hátrány nyomasztott a Haladás játékosokat, akik bár mindent megpróbáltak nem tudtak újítani. A Jászberény így több pontos előnyre tudott szert tenni. Ekkor Bedőcs Gergely nyúlt bele jól a mérkőzésbe. A csereként pályára lépő játékosok új lendületet adott, amely a hajráig ki is tartott. Ezután viszont győzött a nagyobb rutin és bár a végeredmény 3-0 lett, nincs oka szégyenkeznie a hazai csapatnak, amely kis szerencsével meglepetést is okozhatott volna (20-25).

Hungast-Haladás Szombathely – Jászberény Volleyball Team
0-3 (24-26, 23-25, 20-25)

Haladás: Takács, Wallner, Kinser, Kolada, Huff, Kalman
Liberó: Lojen
Csere: Csóka, Bokor, Rejlic, Dobó, Marton
Vezetőedző: Bedőcs Gergely

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!