A Hungast-Haladás az Extraliga legutóbbi fordulójában a Jászberény együttesét látta vendégül Szombathelyen. Az összecsapást ráadásul a televízió is közvetítette. A végletekig kiélezett mérkőzésen végül az esélyesebb és nagyobb rutinnal rendelkező vendégek győzedelmeskedtek. Azonban nincs oka szégyenkeznie a hazai csapatnak sem.

– A Vasas elleni derbit követően visszaálltunk arra a csapatra, amelyen a Békéscsabát fogadtuk – osztotta meg tapasztalatait Bedőcs Gergely. Ezzel a lépéssel és Sophie Wallner jelenlétével stabilizálni tudtuk az alapjátékunkat. Ami a találkozót illeti, nincs okunk szégyenkezni. Nem játszottunk alárendelt szerepet és a szerencsével is hadilábon álltunk. Két szetten keresztül tényleg csak 1-1 labdán múlt, hogy ki nyeri a menetet. Aztán a 2-0-ás jászberényi vezetés nem múlt el nyomtalanul – valahol ez a sport lélektana. Jól játszottál, fej-fej mellett haladtál a riválisoddal, mégis nagy a hátrány. Ennek köszönhetően beragadtunk az utolsó szett elején, viszont nagy tartásról tettek bizonyságot a lányok, hiszen szépen felzárkóztak a végére. Mindent összevetve elégedett vagyok a teljesítménnyel, amit a mérkőzésen hozzáállásban mutattak, az edzéseken pedig keményen dolgoznak a játékosok. Előbb-utóbb ki fog jönni a lépés, ebben biztos vagyok. Szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, akik még a legnehezebb pillanatokban is mellettünk voltak.

Hasonlóan látta a találkozót a Haladás saját nevelésű játékosa Csóka Lili, aki tavaly és idén is nagy segítsége lehet csapatának.

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést és tulajdonképpen a második szett végéig nem is volt fennakadás a játékunkban. Viszont két ilyen labdamenetet elveszíteni, nem könnyű és nagyon lélekromboló. Ez alaposan megtépázta az önbizalmunkat és nagyon nehéz ilyenkor ugyanolyan hőfokon égni, mint az elején. Nagyon büszke vagyok a társaimra, hogy mégis képesek voltunk felállni és megnehezítettük ellenfelünk dolgát. Ebből kell építkeznünk és menni tovább az úton.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!