Rengetegen érkeztek a Bercsényi Miklós Általános Iskola tornatermébe a legutóbbi hétvégén. A tollaslabda sport szerelmesei a harmadosztályú csapatbajnokit tekinthették meg, amelyen az egyéni megmérettetések mellett sor került a férfi, női és vegyes páros küzdelmekre is. A mezőnyben pedig ott volt a hazai színeket képviselő Pillangó TSE együttese is.

A szombathelyiek mellett érkezett csapat Pápáról, Sopronból, Veszprémből és Budapestről is. Talán nem túlzás azt állítani, hogy igazán kortalan sport a tollaslabda, látva a résztvevőket. Az idősebb generáció képviselői mellett akadtak korosztályos válogatott fiatalok is a mezőnyben, így a színvonalra nem lehetett panasz.

– Több szempontból is nagyon jól sikerült ez a bajnoki forduló. Egyrészt az utánpótlásbázisunkat, valamint az egyesületünk létszámát folyamatosan bővíteni szeretnénk. Ennek kiváló reklámértéke volt ez a hétvége. Ugyanakkor az elért eredmények miatt is örülhetünk, hiszen kétszer is győztünk az egész napos versenysorozaton – osztotta meg gondolatait Oláh János a Pillangó Tollaslabda Klub elnöke.

Az alig néhány éves egyesület életében minden verseny nagy jelentőséggel bír. A gyermekek számára már második éve tart az oktatás és egyre több érdeklődő kopogtatnak be az idősebbek is az edzések alkalmával. Szóval úgy fest, hogy a nehéz kezdet után meg lesz a kemény munka gyümölcse. Legalábbis az eredményeket látva, mindenképpen optimizmusra adhat okot a jövőre nézve.

A Nyugati I. csoport:
Pillangó – Soproni TSE 2. (Sopron) 5:0
Pillangó – T(r)ollas SE 5. (Budapest) 1:4
Pillangó – Veszprémi TSE 1. (Veszprém) 3:2
Pillangó – Kilián DSE (Pápa) 0:5

A tabella állása (egy forduló után):
1. Kilián DSE – 4 győzelem
2. T(r)ollas SE 5. – 3 győzelem
3. Pillangó TK – 2 győzelem
4. Veszprémi TSE 1. – 1 győzelem
5. Sopron TSE II. – 0 győzelem

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!