Egy percet sem pihenhetett a Hungast-Haladás Szombathely. Alig egy hét leforgása alatt háromszor léptek pályára Bedőcs Gergely tanítványai, vasárnap pedig újabb derbi vár a szombathelyiekre. Az Újpest elleni kupamérkőzést követően bajnokin is összemérték erejüket a lilákkal, majd vasárnap a címvédő látogatott a vasi megyeszékhelyre. Ezúttal a helyszín nem változik, csak az ellenfél.

Fotó: Horváth Krisztina – Forrás: Haladas

Az Extraligában a soron következő együttes a Fatum Nyíregyháza lesz. A nyírségi lányok háromszor győztek és egyszer szenvedtek vereséget. Ezzel a mutatóval pedig a negyedik helyen állnak a hatcsapatos Extraligában. A Nyíregyháza begyűjtötte a Békéscsaba, az Újpest és a Vasas skalpját is, így rendkívül nehéz percek elé néznek a zöld-fehér röplabdázók.

– Meglepetést szeretnénk okozni, de nagyon nem lesz könnyű feladatunk! A bombaerős nyíregyházi keretben több kettős állampolgársággal rendelkező játékos is üti a labdát. Az átlójuk pedig egy kész főnyeremény! A lányokkal leültem a héten és egy-két dolgot átbeszéltünk, hogy min lehetne változtatni és finomítani a jövőben. Rövidtávú terveink között szerepel, hogy az első fordulóhoz hasonlóan 1-1 szettet elvegyünk aktuális ellenfeleinktől, de ehhez vasárnap is extra kell. Minden egyes pontért vért kell izzadnunk. Takács Bernadett játékára nem sok esélyt latok. Enyhe agyrázkódással pihen. Bokor Laura kap bizonyítási lehetőséget. A mai naptól “kétlaki” életet fogok élni. Szerdáig Budapest és Szombathely között ingázom! A Válogatott őszi edzőtábora is elkezdődött – osztotta meg gondolatait a csapat vezetőedzője.

Bedőcs Gergely vezetésével így már a BRSE elleni derbit követően megkezdték a ráhangolódást a vasárnap esti mérkőzésre. Az ünnepnap miatt – átmenetileg – új helyszínen, az AERO Fitness Clubban dolgozott a csapat. A jó hangulatú tréninget követően már a sportkomplexumban finomíthatták a lányok a játék elemeit. Vasárnap pediga szurkolók segítségével meglepetést okoznának Bokor Lauráék.

Hungast-Haladás Szombathely – Fatum Nyíregyháza
2018. október 28. – 19:00
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!