A Hungarysport minden sportrendezvényről, kiugró eredményről tudósít. A Szombathelyi Futóklub programjairól is rendszeresen olvashatnak azok, akik rendszeresen látogatják weboldalunkat. Ezúttal egy nem mindennapi teljesítménnyel rukkoltak ki a hobbifutók csoportja, akik néhány évvel ezelőtt még egyedül edzettek, futottak. Aztán Pátkai Attila irányításával baráti közösséggé vált a Szombathelyi Futóklub.

Az éjszakai futás és a közös edzések mellett a kihívás is fontos szerepet kap a csoport életében. Ennek megfelelően a Szombathelyi Futóklub idén már negyed alkalommal rendezte meg a „4 Nap – 4 Feles” című rendezvényét, amelyhez bárki csatlakozhatott. A kihívást október 25-28 között teljesítették a vállalkozó kedvű futók, amelynek hátteréről a klub vezetője mesélt.

– A rendezvény nem verseny, hanem egy kihívás a csoport tagjainak. A jelentkezőknek négy egymás követő napon kell négy félmaratonnyi távot (21,1 km) lefutni. Emellett bárki csatlakozhatott akár egy-egy napi távra vagy egy rövidebb szakaszra is, amit minden nap teljesíthetett. Naponta más-más útvonalon lehetett futni, volt városon belüli futás is, de a szombati távon indulók a Jáki Templomig futhattak. Szerencsénkre az időjárás is kegyeibe fogadta a rendezvényt, így nem kellett megküzdeniük szélsőséges körülményekkel – árulta el Pátkai Attila.

A felvételeket látva elmondható, hogy a futások igazi családias, vidám hangulatban teltek. A beszámolóból kiderült az is, hogy a kocogás közben lehetőség nyílt megismerni egymást a futóknak, kicsit beszélgetni tapasztalatokról vagy épp a jövőbeni tervekről. Örömteli hír, hogy a négy nap alatt közel 100 futó vett részt a rendezvényen és ebből 13 fő teljesítette a 4×21,1 km-es távot, akik külön erre az alkalomra készült befutóérmet vehettek át.

A „4 Nap – 4 Feles” teljesítői: Bazsóné Pulai Ibolya, Hajdú Krisztina, Piszker Viki, Szakács Eszter, Bazsó Tibor, Farda Zsolt, Horváth Tamás, Marton Gábor, Pátkai Attila, Simon Róbert, Szilágyi Gyula, Tomaj László, Velencei József

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!