Közel 700 nevezéssel büszkélkedhetett a verseny, amely méltó befejező megmérettetése lehetett az idei évnek.
A szombathelyi Németh Zsuzsanna két kategóriában is leadta nevezését a felnőtt női küzdelem +60 kg-ban és az open kategóriában, ahol bármely 16 év feletti nő indulhatott súlycsoport bontás nélkül.
A verseny előtt pár nappal azonban közbeszólt az élet és egy térdsérülés miatt döntenie kellett, hogy részt vesz-e egyáltalán a megmérettetésen vagy otthoni kényszerpihenőt fúj a térdének. Végül úgy döntött, felvezet Budaörsre, elindul az Open kategóriában, ahol aztán a döntőig menetel, ott pedig 1:0-ás vereséggel a dobogó második fokára áll fel.

rbt

Nagyon vártam ezt a versenyt, 2 évvel ezelőtt került utoljára megrendezésre, akkor 2 bronzérmet tudtam szerezni. Ugyanakkor ez a sérülés egyáltalán nem hiányzott, mindenképpen szerettem volna részt venni a versenyen. Jól döntöttem, hogy csak 1 kategóriában indultam, még 1 meccsre nem tudtam volna felállni a tatamira. Volt egy elképzelésem a felkészülésem alatt, hogy milyen technikákkal, milyen stílusban fogok küzdeni, de a térdem miatt pár nappal a verseny előtt teljesen meg kellett változtatni a terveim. Örülök ennek az ezüstéremnek, elégedett vagyok a döntőben nyújtott teljesítményemmel. A fináléban 1:0-ás vereséget szenvedtem, ami talán legközelebb egészséges lábbal a javamra lesz 1:0 – nyilatkozta sportoldalunknak a világkupa után a szombathelyi sportoló.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!