Kora délután kezdődött ezúttal is az első mérkőzés a londoni Alexandra Palace-ban a PDC Darts világbajnokság csütörtöki játéknapján. Ezúttal már a második fordulóban járnak a játékosok, így egyre nagyobb a teher a kiemeltek számára. Ennek megfelelően akadt ezen a napon is búcsúzó, aki ideje korán kell, hogy csomagoljon. Azonban ne szaladjunk ennyire előre.

A holland Wattimena az erőviszonyoknak megfelelően 3-0-ra múlta felül angol riválisát és lépett tovább a következő körben. Hozzá hasonlóan a 25. helyen kiemelt Norris is vette az akadályt, igaz Ő sokkal jobban megizzadt a sikerért. Majd jött az első meglepetés.

A Family Guy főszereplőjére hajazó Stephen Bunting – akinek a bevonuló zenéje is a rajzfilmből ismert betétdal – elköszönt a további küzdelmektől. Az angol Luke Humphries úgy búcsúztatta honfitársát, hogy hét 180-at dobott, ezzel alaposan rombolta Bunting lelkivilágát. Majd ezt követően Steve Beaton is könnyedén megadta magát Dobey-nak, így a 20. helyen kiemelt játékos is pakolhatott.

Az osztrák Rodriguez nagyon megizzasztotta Cristo Reyest, azonban a spanyol jobban bírta az idegek harcát és 0-2-ről fordított. A győzelemnek mindenképpen örülhet, azonban a következő körben nem hibázhat ennyit, hiszen a címvédő Rob Cross lesz az ellenfele. Izgalmas párharcnak ígérkezik a spanyol és az angol játékos összecsapása is.

Este aztán minden a várt forgatókönyv szerint alakult. Könnyedén nyert a kétszeres PDC világbajnok Adrian Lewis, aki Evetts-en tartott erődemonstrációt és lépte le 3-0 arányban. Mervyn King is hozta a kötelezőt, de neki is öt szettre volt ehhez szüksége. A sógorék nagyágyúja Mensur Suljovic pedig besült a világranglista 62. helyén álló Searle ellen. Totális döbbenet!

PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
A CSÜTÖRTÖKI EREDMÉNYEK
2. forduló
Jermaine Wattimena (holland, 29.)–Michael Barnard (angol) 3:0
Alan Norris (angol, 25.)–Steve Lennon (ír) 3:2
Stephen Bunting (angol, 18.)–Luke Humphries (angol) 1:3
Steve Beaton (angol, 20.)–Chris Dobey (angol) 0:3
Cristo Reyes (spanyol, 31.)–Rowby-John Rodriguez (osztrák) 3:2
Mervyn King (angol, 19.)–Jan Dekker (holland) 3:2
Adrian Lewis (angol, 16.)–Ted Evetts (angol) 3:0
Mensur Suljovic (osztrák, 7.)–Ryan Searle (angol) 1:3

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!