Az észak-amerikai kosárlabdaliga legutóbbi fordulójában A Houston Rockets James Harden vezetésével ütötte ki a Memphis Grizzlies csapatát 112-94-re.

A címvédő MVP a félidőre elérte a 36 pontot, ezzel már 17-re növelte azt a sorozatot, ahol az egyetlen kihívó Wilt Chamberlain, aki 1964-ben 20 mérkőzésen keresztül ért el több mint 30 pontot.

Ebben a szezonban ez volt az 3. eset, amikor legalább 50 szerzett pontot ért el. A kiemelkedő első félidő után a Memphis a 3. negyedben kettőzte és a negyed első felében ez sikeres taktika volt. Azonban 5 perccel a játékrész vége előtt sikerült egy hárompontost dobnia, ami csak a kezdete volt egy 11-0-s futásnak. Harden nagy estéjén a Houston 3 embert is hiányolt a kezdőjéből. Chris Paul, Eric Gordon, valamint a listához frissen csatlakozott Clint Capela sérülés miatt kénytelenek voltak kihagyni ezt a mérkőzést.

A Memphis legeredményesebb játékosa Mike Conley (14 pont, 7 lepattanó, 7 gólpassz) volt, mellette Garrett Temple (14 pont) és Jaren Jackson Jr. (12 pont, 6 lepattanó) hoztak jobb számokat. Ez a mérkőzés most James Hardenről szólt, a Memphisnek el kell felejteni ezt az összecsapást és a következő meccsekre kell koncentrálnia.

A forduló kiemelkedő teljesítményei:

  • Kemba Walker 33 pontot ért el a San Antonio ellen. Az irányító az utóbbi idő egyik legszebb saját statisztikáját érte el. Ha idén részt szeretne venni az All-Star gálán, jó lesz, ha elkezdi hozni a hasonló meccseket.
  • Rudy Gobert dupla-duplája (18 pont, 25 lepattanó) valamint Donovan Mitchell 28 pontja segített a Utahnak felülkerekedni a Detroit. A másodéves Mitchell az utóbbi pár meccsen nagyon jó számokat hozott és rendre győzelemre is vezette a csapatát.
  • D’Angelo Russel 34 pontos estéje kellett a Brooklynnak ahhoz, hogy legyőzze a rossz formában játszó Bostont. Hiába dobott a Boston játékosa, Jayson Tatum 34 pontot, a Brooklyn ma este felülkerekedett rajtuk.

  • Anthony Davis 46 pontos estéje mentette meg a Pelicanst a Clippers ellen, A magasember összesen 46 ponttal valamint 16 lepattanóval végzett. Davis és csapattársa Randle közösen 24-et dobtak a csapat 28 pontjából a 3. negyedben.
  • Damian Lillard 35 pontja sem volt elég a Portland Trail Blazersnek a Sacramento legyőzéséhez. Az irányító kiemelkedő mérkőzést játszott, sajnos a győzelemhez ez sem volt elég.

A forduló eredményei:

Charlotte Hornets 108-93 San Antonio Spurs
Portland Trail Blazers 107-115Sacramento Kings
New Orleans Pelicans 121-117Los Angeles Clippers
Boston Celtics 102-109 Brooklyn Nets
Memphis Grizzlies 94-112 Houston Rockets
Detroit Pistons 94-100 Utah Jazz

 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!