Január 12-13-án ezúttal is a főváros felé vették az irányt a Szombathelyi Sportiskola valamint a Savaria Speedskating Team gyorskorcsolyázói, hogy részt vegyenek a junior korúak számára kiírt országos bajnokságon. A kilenc vasi versenyző Tóth Attila edző vezetésével titkon reménykedhettek. A felnőtt ob-n már reménykeltő eredményekkel rukkoltak ki a fiatalok, így minden adott volt egy jó versenyzéshez.

A Városligeti Műjégpályán kora reggel kezdődtek a futamok, ezért a sportolóknak nemcsak az ellenfelekkel és az időeredményekkel, hanem a hideggel valamint a széllel is meg kellett küzdeniük. Azonban dacolva a külső körülményekkel, nem jött zavarba a vasi különítmény és tudásuk legjavát nyújtva szállították az érmeket. Tóth Attila elégedett lehetett versenyzőivel.

– A két napon összesen 4 távon álltak rajthoz a szombathelyi versenyzők. A legnagyobbak 500, 1000, 1500 és 3000 méteres távokat teljesítettek, ezeket összesítették és így születtek meg a végeredmények. Sajnos az legidősebb korcsoportban nem lett meg a hivatalosan értékelhető létszám, így Bejczi Botond nem kaphatta meg az országos bajnoki címet, de az első helyet azért így is begyűjtötte!

– Ezzel a megmérettetéssel a szombathelyieknek befejeződött a nagypályás jeges szezon! Bár az is igaz, hogy a rövidpályás gyorskorcsolya diákolimpiára azért készülnek versenyzőink, de lényegében folytatjuk felkészülésünket a görkorcsolya évadra, ahol hasonló sikereket szeretnénk elérni, mint korábban! Ehhez persze rengeteg munkára lesz szükség, de jó úton járunk.

– Itt szeretnék köszönetet is mondani. A sportiskola vezetői, a szülői gárda, személyemben, a korcsolya szakosztály edzője valamint a városvezetés egyeztetésének köszönhetően létrejön egy új gyorsasági görkorcsolyapálya a Sportligetben! Ennek eredményeként mind a görkorcsolyázók, mind a gyorskorcsolyázók még ennél is nagyobb sikereket érhetnek majd el – zárta gondolatait a tréner.

Eredmények

Lányok

Junior B:
Mercs Abigél 2.

Junior A:
Zsankó Petra 2.
Kántor Zsófia 3.

Fiúk

Junior D:
Sipos János 1.
Szélinger Benjamin 4.

Junior C:
Bödei Bálint 1.
Poór Gergő 3.

Junior B:
Mayer Márton 2.

Junior A:
Bejczi Botond 1.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!