Ha szóba kerül a kártyajáték, óhatatlanul felmerül a snapszer, amit szinte minden korosztály játszott, játszik. Unalmas matekórákon a pad alatt, katonaságon a szabadidő terhére vagy az idősebbek egy-két pohár bor mellett ádáz partikat játszottak. Aztán mintha elveszett volna az idő homályába, hogy új erőre kapva térjen vissza. A snapszer jelenleg az egyik legélvezetesebb sportágává nőtte ki magát.

Köszönhetően az egyszerű szabályoknak és annak, hogy korosztálytól, nemtől függetlenül bárki játszhatja. Nem csoda, hogy az Országos Snapszer Szövetség égisze alatt megrendezett Savaria Kupán is több tucat ember vett részt. A helyszínt – akárcsak tavaly, úgy idén is – a Liget Bowling Klub biztosította, aminek különterme bizony zsúfolásig megtelt.

A kora délutáni időpont ellenére szép számmal érkeztek a játékosok. Az idősebb és fiatalabb urak mellett bizony akadtak hölgyek is, akik bizony nagyon felkészültek voltak. Az élvezetes kártyacsata megbűvölte Gerencsér Tibort, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség elnökét, aki csatlakozott a résztvevőkhöz. A nevezés és sorsolás után pedig röpködhettek a “húszak” és a “negyvenek”…

– A Savaria Kupa az országos bajnokság következő állomása, amely kiemelt versenynek számít a versenyzők körében. Ezúttal is közel negyven fő vett részt a megmérettetésen, ezért 8 csoportra osztottuk a zsugásokat. Hogy körmérkőzések után a két legjobb továbbléphessen az egyenes kiesési szakaszba. Ott viszont már minden vereségnek nagyobb súlya van. A legjobb négy versenyzőt serleggel, oklevéllel és tárgynyereménnyel jutalmazzuk. A legfontosabb viszont a helyezés után járó ranglista pontok. ÉV végén ennek alapján dől el, hogy ki a 2019 -es év legjobb snapszerosa – osztotta meg gondolatait Táncsics Péter, a Magyar Snapszer Szövetség vezetője.

Kiderült, hogy egyre nagyobb tömegeket szólítanak meg ezek a megmérettetések. A korábbi években előre meg lehetett mondani, hogy az adott versenyt ki nyeri és kinek van esélye odaérni az év végi elszámolásnál. A nagy érdeklődés miatt ez a nézet már nem állja meg a helyét. Köszönhetően annak, hogy nagyon kiegyensúlyozottá vált a mezőny és egy adott tornán akár 10-15 esélyes is akad a győzelemre. Így megjósolni sem lehet jelenleg, hogy ki fog örülni közel tíz hónap múlva. A sorozat Ausztriában, majd Röjtökmuzsajon folytatódik.

A Savaria Kupa legjobbjai: (balról jobbra) Szabó Gergő, Németh Sándor és Horváth Dániel
Eredmény

Férfiak:
1. Horváth Dániel (Szombathely)
2. Földes István (Szombathely)
3. Németh Sándor (Kőszeg)
4. Szabó Gergő (Nádasd)

Nők:
1. Soronics Gáborné

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!