A Haladás íjász szakosztálya körül is felpezsdült az élet. Az idén 100 esztendős klub ugyanis rendhagyó módon szeretné megünnepelni ezt a kerek évfordulót. A zöld-fehér klub íjászai ugyanis egy 100 célos maratoni lövészettel készülnek a nagy ünnepre. A szombathelyi bemutató mellett – amelyet szeptemberre időzítenek a szakosztálynál – is akad bőven hírértékre szolgáló eredmény.

A téli szezon végéhez közeledve lassan a nyílt terepen is bizonyíthatnak a Haladás versenyzői. Azonban a 2019-es évet is kiválóan kezdték, hiszen az alsóörsi IFAA Teremíjász Országos Bajnokságon is alaposan kitett magáért a vasi különítmény. Ezen a megmérettetésen több, mint 200 versenyző ragadott íjat és nyilat a végső siker reményében.

A vasi együttes kötelékébe tartozó Molnár József valamint Tomsics Balázs sem adta alább az aranyéremnél. Előbbi Barebow kategóriában nem talált legyőzőre, míg klubtársa Vadászreflex kategóriában utasította maga mögé a 13 versenytársát. Ezzel azonban nem ért véget, hiszen a két országos bajnoki cím mellett született egy harmadik is.

Az elmúlt hétvégén Békéscsaba adott otthont az íjászok 3D Terem ob-nek, amelyre szintén csak a legjobbak érkeztek. A mezőnyben ott volt a Haladás színeiben versenyző Seres Armand is, aki végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel lett végül a legjobb. A 20 ellenfelét megelőzve állhatott a dobogó legmagasabb fokára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!