Péntek este már eldőlt, hogy Magyarország nem jut ki a kosárlabda világbajnokságra. Az Olaszország elleni mérkőzésen nem jött ki a lépés, így hétfő este mindenképpen győzelemmel szeretne kedveskedni Stojan Ivkovic együttese. A derbinek ezúttal a szombathelyi Aréna Savaria ad otthont és telt ház előtt javíthatnak Perl Zoltánék.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya vasárnap este kemény edzést vezényelt csapatának, amelyre bekukkantott a Hungarysport is. Az egymás elleni játéknál folyamatosan adta az instrukciókat a játékosoknak, amit szeretne majd a hétfő esti találkozón is látni. A tréning végén pedig klasszikus dobóedzést tartottak a kosarasok.

Stojan Ivkovic egyébként az olaszok elleni mérkőzést követően elárulta, hogy mindenképpen győzelemmel szeretnék megörvendeztetni a szurkolókat. Legfőképp azért, mert Vas megyében óriási hagyománya van a kosárlabdának. A szövetségi kapitány hozzátette azt is, hogy a játékosok produkciójára nem lesz panasz, mindenki a maximumot fogja nyújtani.

A keret összetételét illetően is lesz egy kisebb változás. Horti Bálint már friss édesapaként csatlakozott a válogatotthoz. Mint ismert a szombathelyi klubot Váradi Benedek, Perl Zoltán, míg az Egis Körmend együttesét Ferencz Csaba képviseli a magyar válogatottban. A Horvátország elleni találkozó fél hétkor kezdődik.

Magyarország – Horvátország
2019. február 25. – 18:30
Szombathely, Aréna Savaria

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!