A hétvégén nemcsak a hölgyek, hanem a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi kosárlabda csapata is pályára lépett. Az erősebbik nem képviselői az NB II. nyugati csoportjában volt érintett a legutóbbi játéknapon. A dobogós helyek egyikéért hajtó vasi együttes ellenfele az eddig egyetlen győzelmet arató Dunaújváros volt.

Már a feldobás után érezhető volt, hogy nincs a két csapat egy súlycsoportban. Egyrészt a vendégek hat játékossal érkeztek, így a védekezésük is feltűnően puha volt, másrészt támadásban sem villogtak. Ezzel szemben Kéri Péter együttese szabályosan szárnyalt a találkozón. Oroszi Pontjaival gyorsan tíz pont fölé nőtt a hazaiak előnye az első negyed végére.

A folytatásban sem állt meg a SzoESE. Leginkább a támadásuk volt félelmetes, hiszen a gyors labdajáratások végén mindig akadt egy tisztán dobó játékos, aki élni is tudott a lehetőséggel. A kiváló formának köszönhetően már a nagyszünetre eldőlt a találkozó, hiszen több mint harminc pontos volt a szombathelyiek előnye.

A szünet után sem vett vissza a tempóból a vasi alakulat. Kéri Péter igyekezett minden játékosának lehetőséget adni, akik meghálálták a bizalmat és már csak az volt a kérdés, hogy mikor és kinek a kosara révén éri el a századik pontot a SzoESE. Erre egészen a záró negyedig kellett várni a szurkolóknak, amikor Horváth duplájával átlépték a bűvös határt.

Végül – teljesen megérdemelt 116-51-es győzelmet aratott a SzoESE, akik ezen az estén nem tudtak hibázni. A Dunaújváros ellen több mint 66 százalék pontossággal céloztak mezőnyből a hazaiak, ráadásul minden mezőnyjátékosuk feliratkozott a pontszerzők listájára. Ezzel a sikerrel továbbra is tapad a dobogós együttesekre a vasi együttes, akik már csak egy sikerrel vannak lemaradva a riválisoktól.

SzoESE – Dunaújváros 116-51 (28-11, 28-11, 31-15, 29-13)

SzoESE: Tóth D. 19/3, Papp 6/6, Frisnyák 15/3, Oroszi 18, Horváth 24.
Csere: Gábor 24/6, Galambos 10/6.
Vezetőedző: Kéri Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!