Hosszabb szünetet követően lépett pályára ismét az Egis Körmend együttese a férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokságban. Az alapszakasz 20. fordulójában a TF-Budapest otthonába látogattak a piros-feketék, azonban nehezebb mérkőzés várt rájuk, mint elsőre tűnt. A fővárosi együttes ugyanis legyőzte a Pécset néhány napja és új légióssal is erősödött a kerete.

Ráadásul Ferencz Csaba sem volt a keretben, ezért nehéz mérkőzésre számítottak a szurkolók. Ennek ellenére könnyed kosarakkal kezdett a Körmend és a negyed közepére már tíz pontos volt a vendégek előnye. Leginkább Hammonds és Thames felelt a pontokért, azonban a védekezéssel sem volt gond vasi részről.

A második negyedben is az történt a pályán, amit a Körmend akart. Könnyed labdajáratások végén szerezték pontjaikat, míg saját palánkuk alatt szigorúan védekeztek. Nem véletlenül, hogy a Rába-parti kosarasok húsz perc alatt eljutottak 50 pontig, azonban a hazaiakat csak 35 egységig engedték. Ekkor még úgy tűnt, hogy sima lesz a találkozó.

Aztán a szünet után érthetetlenül visszaesett a Körmend. Csak a hatodik perc végén sikerült megszerezniük első pontjaikat, míg a TF rendületlenül szórta a kosarakat. A vendégek szerencséjére egyik fél sem állt jól a triplák szerzésével, de még így is sikerült a tekintélyes előnyt eltékozolni és csak egyetlen ponttal állt jobban Matthias Zollner együttese.

A pocsék tripladobások mellé pontatlan büntetőzés is párosult az utolsó játékrészben. A Körmend ekkor szigorított a védekezésén és sikerült ismét nagyobb előnyhöz jutni. Ezt a fórt viszont már nem adták le Csorvásiék, így végül a vártnál szorosabb mérkőzésen diadalmaskodtak.

Serco – TF-BP – Egis Körmend 70-77 (21-27, 14-23, 24-8, 11-19)

Körmend: Németh Á. 4, Price 17/6, Bradford 2, Hammonds 13, Delas 6.
cserék: Thames 18/6, Csorvási 17, Takács K. -, Oroszi -, Lajsz -.
Vezetőedző: Matthias Zollner.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!