Elveszítette utolsó alapszakasz mérkőzését a Hungast-Haladás VSE női röplabda együttes. A helyenként jó játékkal kirukkoló szombathelyiek egy győzelemmel fejezték be a küzdelmet, azonban a szezon elején ezzel tisztában voltak a játékosok és a vezetőség, hogy ez az év a tanulásé lesz. Ennek megfelelően dolgoztak a lányok és a szakmai stáb is.

A Nyíregyháza elleni találkozót követően mérlegre tettük a Haladás eddigi útját, utolsó mérkőzését és természetesen előre is néztünk, hiszen kemény időszak vár a vasi zöld-fehérekre. Mucsi Péter megbízott vezetőedző szerint az elmúlt hetek, hónapok tapasztalatai segítheti csapatát, ugyanakkor akadnak problémák is, amit orvosolni kell:

– Azt kell mondanom, hogy helyenként valóban jól játszott a csapat, de még mindig több van bennünk, mint amit sikerül megmutatnunk magunkból. Keményen dolgoztak a lányok és nagy akarattal küzdenek a mérkőzésen, azonban a vereségek elvették a játékosok önbizalmát, hitetlenekké váltunk. Ezen viszont csak egy győzelem tud segíteni, ami rendet tehene a fejekben és a lelkekben is. Összességében tehát javult a játékunk, de nem vagyunk azon a szinten, ahol szeretnénk lenni.

Hamarosan jön a bajnokság azon szakasza, amelyre mindig is készült a Haladás…

– Valóban, hiszen félszemmel már a rájátszást néztük. Reméljük az extraligában megszerzett tapasztalatokat tudjuk hasznosítani, hiszen ebben az osztályban óriási sebességkülönbség van. Egyébként nem vár ránk könnyebb mérkőzés az elkövetkezendő időszakban. Az NBI-ből ugyanis végig kiemelkedett az MTK és a Kaposvár játéka. A helyzetünket nézve viszont kedvező, hogy első mérkőzésünket itthon, a negyedik helyen végzett csapattal vívjuk. Ezért itt már kötelező lesz a győzelem számunkra.

A szurkolók biztosan segíteni fogják a csapatot.

– Ennek nagyon örülünk, hiszen ők is elengedhetetlen részét képzik a csapatunknak. Az ő segítségük sokkal többet ér, mint elsőre tűnik. Amikor partiban vagyunk vagy vezetünk egy Nyíregyházával, Békéscsabával szemben nagyon lelkesítő a buzdításuk. Már csak azt kell elérnünk, hogy a hullámvölgyek idején is hajtsák a lányokat, mert ilyenkor megérzi a játékos, hogy bíznak benne a lelátón.

*

Kolada Judit kiválóan játszott a Nyíregyháza ellen. Reménykedik a feladó, hogy a rájátszásban végre sikerül átlépnie a csapatnak saját árnyékán:

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!