A hétvégén sem unatkoztak a kick-box versenyzők, hiszen március első napjaiban rendezték meg a WAKO Világszövetség világkupa sorozatának következő állomását, az Irish Opent. A megmérettetésre 35 ország 296 klubja adta le a nevezését, így borítékolható volt, hogy kiváló mérkőzésekre kerül sor. Azonban az első és egyben legnagyobb sikert egy ismerős arc érte el.

A pénteki versenynapon lépett ringbe a szombathelyiek korábbi világbajnoka Dancsó “Kicsi” Zoltán, aki hosszú kihagyást követően mérettette meg magát. A Controll SE színeiben induló bunyós a light-contact szakágban, a +79 kilogrammosok mezőnyében indult. Ír, orosz, osztrák és észak-ír ellenfelek ellen kellett bizonyítania a korábbi hatszoros kick-box világbajnoknak.

Hiába próbálták azonban riválisai megakadályozni elsőségét, Dancsó Zoltán magabiztos versenyzéssel végzett az élen. A dublini világkupán megérdemelten került az aranyérem az edzőként is bizonyító Kicsit. A felkészüléséről valamint a versenyen tapasztalt körülményeket edzője, Koszogovits Mihály osztotta meg a Hungarysporttal.

– Hosszú kihagyás után tért vissza a versenyzéshez már a veteránok között ”Kicsi”. A felkészülése jól sikerült és egy pillanatig sem hagyta kétségek között az ellenfeleit,hogy győzni jött az Irish Openre. Magabiztosan és taktikusan versenyzett végig, megérdemelten emelték a kezét a magasba minden mérkőzése végén. Csak gratulálni tudok a teljesítményéhez – árulta el a szakember.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!