A megyei rangadó előtt még egy nehéz mérkőzés várt az Egis Körmend együttesére, amely az Alpok-Adria Kupa elődöntőjében volt érdekelt. Matthias Zollner csapata a lengyel GTK Gliwice gárdájának otthonába látogatott. Az első felvonást a piros-feketék nyerték, rendkívül magabiztos, húsz pontos különbséggel. Azonban nem ártott az óvatosság, ugyanis hasonló előnyt tékozolt el a ZTE az előző körben.

Ennek megfelelően nagyon bekezdtek a hazaiak, a Körmend tisztes távolból követte a lengyel együttest, nem vállaltak felesleges kockázatot. Aztán Price és Hammonds pontjaival felzárkóztak a vendégek és a negyed végéig felváltva vezettek már a csapatok. Ezzel is igyekezték a magyarok megtörni a házigazda lendületét, amely sikeresnek bizonyult.

A folytatásban már a Körmend állt jobban, igaz csak átmenetileg, hiszen a Gliwice egy 8-0-ás rohammal megfordította az állást. Jött is a válasz, először egy időkérés, majd csere formájában. A hajrában Delas faragta a vendégek hátrányát, így a szünetben minimális volt a lengyelek vezetése. Már csak egy félidőre volt a Körmend az Alpok-Adria Kupa döntőjétől.

A pihenő után fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán Ferencz jelentkezett egy kosárral, ez pedig megadta a vendégek számára az alaphangot és közel tíz pontos előnyre tettek szert. Bár a hazai kosarasok mindent megpróbáltak, de ekkor már szinte lehetetlen vállalkozás volt ledolgozni a hátrányt. Az utolsó negyed előtt 59-66-ra álltak a csapatok.

A záró játékrész már csak formalitás volt, hiszen mindkét oldalon tudták a játékosok, hogy ezt a felvonást megnyerheti a Gliwice, azonban a párharcot elveszítették. Még egy utolsó rohammal sikerült felzárkóznia a lengyelekkel és végül egyetlen ponttal a mérkőzést is behúzták, de összesítésben megérdemelten jutott a döntőbe az Egis Körmend együttese.

GTK Gilwice – Egis Körmend 81-80 (22-21, 24-22, 13-23, 22-14)

Körmend: Németh 6, Price 9/3, Bradford 3/3, Hammonds 12/9, Delas 10.
Csere: Thames 15/3, Ferencz 8/6, Csorvási 7, Oroszi 5/3, Lajsz 5, Érsek -.

A párharc összesített végeredmény: 185-166 az Egis Körmend javára.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!