A tegnapi nap során az utolsó nyolcaddöntős összecsapásokra is sor került, a Liverpool Münchenben, míg a Barcelona hazai pályán harcolta ki a továbbjutást.

A Liverpool magabiztosan jutott be a negyeddöntőbe. Fotó: Eurosport

A nyolcaddöntő visszavágóinak egyik legérdekesebbnek, és legizgalmasabbnak ígérkező találkozója az utolsó napra maradt, hisz a Liverpool – Bayern München párharc odavágója 0:0-ra végződött.

A csapatok idegesen kezdtek, a játék csapongó volt és nem igazán sikerült egyik gárdának sem irányítása alá vonni a mérkőzést. A 26. percben aztán érkezett Sadio Mané, aki egy egyéni villanással megszerezte a nagyon fontos idegenbeli gólját az angoloknak.

A Bayern Münchennek ezután támadnia kellett teljes erővel, és a félidő előtt sikerült is egyenlíteniük egy jobb oldali beadás után, amelyet Joel Matip juttatott a saját kapujába, amikor igyekezett menteni Lewandowski elől.

A második játékrészre cserével próbált frissíteni Niko Kovac (akinek könnyen lehet, hogy ezzel a kieséssel megpecsételődött a sorsa), ám Kingsley Coman beállítása sem hozott túl sok változást. A németek sorsa aztán a 69. percben pecsételődött meg, amikor Virgil Van Dijk befejelte Neuer kapujába Milner szögletét.

Ezután többször is lezárhatta volna a mérkőzést a Liverpool, Salah több helyzetben is lehetett volna önzetlenebb, ám a 84. percben passzolt, Mané pedig senkitől sem zavartatva befejelte önmaga második, csapata harmadik gólját, kialakítva ezzel a 3:1-es összesített végeredményt.

Az első találkozón minden kimaradt, és bőven maradt a zsákban a Barcelonának a mai este során is, ám a katalánok Lionel Messi vezérletével magabiztosan harcolták ki a helyüket a legjobb nyolc között.

Lionel Messi tarthatatlan volt. Fotó: daily mail

Az argentin csillag 2 gólja mellett 2 gólpasszt is kiosztott, válaszolva ezzel Cristiano Ronaldo tegnapi teljesítményére. A Lyonnak csupán egy szépítő gólra futott, ráadásul kapusukat is elvesztették, Lopes egy Coutinhoval való ütközés után nem tudta folytatni a játékot.

A gránátvörös-kékek 5:1-es összesítéssel megérdemelten lépték le a franciákat.

A legjobb nyolc közé jutott csapatok a Bajnokok Ligájában: Manchester United, Ajax, Tottenham, Porto, Manchester City, Liverpool, Barcelona, Juventus

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!