Legutóbbi összeállításunkban Venezuelába “látogattunk”, ahol egy hegyoldalba vájt stadiont csodálhattunk meg a képek és videó alapján. Ezúttal ugyanúgy maradunk Dél-Amerikában és átruccanunk kicsit a labdarúgás fellegvárának számító Brazíliába. Ott, ahol a legjobb játékosok az utcán nevelődnek, nagy a szegénység, a nyomor és a környezetszennyezés is.

Ennek ellenére mégis akadnak csapatok, ahol a képzés mellett odafigyelnek egymásra és a tudatos környezetvédelemre. Ehhez most a népes Curitiba városáig kell utaznunk, ahol a Janguito Malucelli Eco-Stadium áll. A klub története amilyen rövid, annyira érdekes. 1994-ben két tehetős család alapította a Clube Malutromt. A Malucelli és Trombini klán egyészen a kétezres évek közepéig működött együtt.

A története mellett sokkal nagyobb érdekességet a stadionja rejteget, amely már a nevében is sejtelmes. Az Eco-stadiont ugyanis próbálták a lehető legnagyobb mértékben természetközelinek meghagyni. Így a kommentátori állás és a kispad is meglehetősen “fapados” kiszerelést kapott. A leláton – amely akár hatezer ember befogadására is képes – műanyag szépen ülhetnek a szurkolók. A szépségét mégis az adja, hogy egy domboldalon alakították ki a nézőteret.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!