A hétvégén rendezték meg Burkhardtsdorfban, Németországban a 14. Zwönitztalpokal elnevezésű Nyílt Nemzetközi Karate versenyt.

A megmérettetésen 5 ország, 58 egyesület, 671 nevezéssel képviseltette magát. Megyénket és országunkat a „Leo” Karate-do SE képviselte, méghozzá 3 fővel.

Az U16-os korosztályban Somogyi Dávid indult, aki kata (formagyakorlat) versenyszámban az elődöntőben vereséget szenvedett, így a bronzért küzdhetett, ám ezt az akadályt sikerrel vette. Kumite (küzdelem) versenyszámban Dávid az -52 kg-os súlycsoportban indult. Első meccsén sajnos kikapott a későbbi győztestől, majd a bronzmeccsen is alul maradt, így ötödikként zárt.

Az U21-es korosztályban Somogyi Laura formagyakorlatban egészen a döntőig jutott, ahol végül egy ezüstéremmel gazdagodott. Kumite versenyszámban az -50 kg-os súlycsoportban pedig a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A Felnőtt korosztályban kata versenyszámban Gál Enikő indult, aki bronzérmet szerzett. Kumite versenyszámban a -68 kg-os súlycsoportban Enikő első meccsén vereséget szenvedett, szintén a későbbi győztestől, majd a bronzmeccsen szoros csatában ugyan, de kikapott.

Összesen így a csapat 1 arany, 1 ezüst és 2 bronzéremmel térhetett haza.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!