Az OB I-es vízilabda-bajnokság középszakaszának 5. fordulójában az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) az UVSE-t fogadja.

Jó formában várják a szombathelyiek az újpestieket, hiszen a Vasas elleni idegenbeli 8-6-os győzelem után érkezik a korábbi háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor irányította újpesti együttes.

A középszakasz 1. fordulójában megrendezett fővárosi összecsapáson Matajsz Márk ,,fiai” végig vezettek, de 2 másodperccel a lefújás előtt a hazaiak egyenlítettek, 9-9.

A szombati bajnokit Matajsz Márk együttese várja valamivel kedvezőbb helyzetben várja, hiszen a vasiak 17 ponttal a 4. helyen állnak, míg a mögöttük 2 pozícióval, a 6. helyen tanyázó újpestiek 16 pontot szorgoskodtak eddig össze.

Az AVUS vezetőedzője csakúgy, mint az újpesti találkozón, a szombatin is kiélezett, nagy csatára számít.

– Elsősorban a védekezésünknek kell nagyon rendben lennie, muszáj megállítanunk a vendégek gyors, lerohanós játékát. Hazai pályán mindenképpen nyernünk kell – nyilatkozta az aligator.hu-nak a bajnoki meccs előtt Matajsz Márk.

 

Takács Kristóf szerint fizikálisan kell az UVSE fölé nőni!

– Az UVSE egy fiatal, gyors csapat, ha lehetőség lesz rá, minél kevesebb zónával kell védekeznünk ellenük. A kondícióval szerintem egyik csapatnak sem lesz gondja, biztos,hogy hajtós mérkőzés előtt állunk; valamint mi játszunk hazai közönség előtt, győzelmet várok magunktól. A legfontosabb tényező talán az lesz, hogy melyik csapat tudja jobban ráerőltetni a játékát a másikra, hiszen nagyon különböző stílusban játszunk – nyilatkozta weboldalunknak az AVUS kiválósága

Aki OB I-es vízilabda meccset kíván megtekinteni, szombaton 16 órára érjen oda az AVUS új medencéjéhez, érdemes lesz!

Az UVSE elleni találkozó után 2 hetes szünet következik a bajnokságban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!