Már kedden útra kelt a vasi különítmény, hogy szerda délelőtt Matthias Zollner már a horvát kisvárosban tartson egy edzést. Akkor még úgy tűnt, hogy a jó formában lévő Egis Körmend akár győzelmet is arathat a Škrljevo elleni, Alpok Adria Kupa döntőjének első mérkőzésén. Azonban ez a mérkőzés sokkal több fordulatot tartogatott a Rába-parti kosarasok számára.

Rosszul indult vasi szempontból a találkozó. Védekezésben és támadásban is gyengén muzsikált a Körmend, így gyorsan hátrányba kerültek. Hammonds zsákolása és Ferencz mezőnykosara csak arra volt elég, hogy tartsa a lépést a Škrljevo csapatával a vendég gárda. Aztán egyre több érthetetlen fújást produkáltak a játékvezetők, amelyek a körmendi együttes kárára születtek.

Matthias Zollner ellen még technikait is ítéltek és egymás után szórták a személyi hibákat a játékvezetők. A Škrljevo így szép kényelmesen 10-15 pontos előnyre tett szert és úgy festett, hogy ez a hajó – és a döntő – gyorsan elúszik a Körmend számára. Azonban a második negyed közepétől Delas és Csorvási pontjaival felzárkózott a szünetre a vasi együttes.

A fordulás után szinte lekopírozták a csapatok az első játékrészben látottakat. Hiába hintett egy szép triplát Ferencz, majd Thames ziccerezett egymás után kétszer, a játékvezetők gondoskodtak arról, hogy ezen az estén ne kapja el a fonalat a Körmend. Delas és Csorvási “akasztásakor” néma maradt a síp, miközben a túloldalon rendre kosárral fejeződtek be a támadások.

Ha nem ültek a mezőnykosarak, akkor büntetőzhetett a horvát együttes. Williams vezérletével még egy nagyobb rohamot indított a nagyobb előny reményében a Škrljevo csapata, de Thames révén volt válasza a piros-feketéknek is. Gyenge védekezése, sok eladott labdája és pontatlan dobásai miatt végül 76-67 arányú vereséget szenvedett a Körmend, azonban ez a hátrány nem behozhatatlan.

BC ADRIA OIL Škrljevo – Egis Körmend 76-67 (27-10, 9-25, 21-16, 19-16)

Körmend: Thames 14/3, Bradford 5, Ferencz 11/9, Hammonds 13, Delas 9.
Csere: Csorvási 10, Price 5/3, Németh -.
Vezetőedző: Matthias Zollner

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!