Magabiztos kezdés után megnyugtató előnyre tett szert a Szekszárd elleni kiesési rangadón a Haladás VSE Sport Kft. Azonban két kulcsjátékosa hiányában a második félidőben már hullámvölgybe kerültek a szombathelyiek. Hogy mindkét bajnoki pontot megőrizte a hazai csapat, abban a mérkőzés egyik legjobbja Pap Mercédesz gondoskodott.
 
Alig másfél perccel a vége előtt 21-20-as állásnál, egy rendkívül szemtelen, derékmagasságban elengedett lövésed talált a kapus lába között a kapuba. Tudatosan vállaltad el így a kísérletet?
 
– Muszáj volt valami váratlant húzni, hiszen ellenfelünk védekezése nagyon kemény volt a hajrában. Ráadásul a mi támadójátékunkban nem volt átütőerő. Mindenképpen gólt kellett dobnunk, annak nagyon örülök, hogy sikerült is. A játékvezetők keze pedig fent volt, szóval ha nem lövök, valószínű elveszik tőlünk a labdát.
 
A lényeg, hogy betaláltál és végül ezzel a góllal nyertetek. Mennyire volt nehéz a mérkőzés?
 
– Nagyon jól kezdtük a találkozót, amit kért az edzőnk, igyekeztünk maximálisan betartani. Jól ment a védekezés és a támadás is. Aztán a második félidőben már kissé görcsösek voltunk, nagyon akartunk nyerni, talán ettől voltunk a megszokottnál is pontatlanabbak. Összességében szerintem megérdemelten nyertünk és tartottuk itthon a bajnoki pontokat.
 
Mórocz Alexandra és Kiss Nóra személyében két kezdő játékost kell nélkülöznötök. Mennyire nehezíti meg ez a dolgotokat?
 
– Eléggé, hiszen két nagyon jó kézilabdázóról beszélünk. A tapasztalatukra és tudásukra mindenképpen szükségünk volna. A csapattársak nevében is mondhatom, hogy sajnáljuk, hogy sérülésük miatt csak a lelátóról nézhetnek minket, de igyekszünk értük is küzdeni a pályán és persze mielőbbi gyógyulást kívánunk a lányoknak.
 
A Szekszárd elleni győzelem nagyon kellett a csapatnak. Mit gondolsz, lendületet adhat ez a siker a következő mérkőzésekre?
 
– Bizakodó vagyok. Látva, hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk is összefogva dolgozunk. Reménykedem, hogy lökést ad ez a siker nekünk és ez kitart a következő hetekben is. A lányokkal pedig mindent megteszünk a győzelem érdekében.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!