A Vas Megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság küzdelmei tovább folytatódtak a hétvége során, és születtek is meglepetések ebben a fordulóban. Az időjárás ezúttal nem fogadta kegyeibe a csapatokat, több pályán is a küzdelem dominált elsősorban, ám izgalmakból így sem volt hiány.

Nem hozott gólt, csak kihagyott helyzeteket a Celldömölk – Szentgotthárd összecsapás, ám a listavezető előnye így is 11 pont a tabellán az őket üldöző Király SZE csapatával szemben, a szombathelyiek – bár ezúttal is rengeteg helyzetet elpuskáztak – az ellenfél hibáit kihasználva 3:0-ra legyőzték a Vasszécsenyt.

Nem lehetnek azonban túlságosan nyugodtak, hisz a Körmend csupán egy ponttal van lemaradva tőlük, és a piros-feketék a hétvégén gálamérkőzést rendeztek saját közönségük előtt. A 11. percben meglepetésre az Ikervár szerezte meg a vezetést, ám a félidő végére már a hazaiak vezettek, és Sipos Bálint 4 góljának köszönhetően végül ötöt számoltak az ikerváriakra, akik egy kiállítás miatt emberhátrányban játszották le az utolsó bő 20 percet.

Hazai győzelmet és egy piros lapot hozott a Rábapaty – Rum derbi, amelyen mindkét együttes nagyot küzdött, hisz a rumiaknak minden pontra szükségük van a bennmaradást illetően, ám ezzel a vereséggel zsinórban 3. meccsén maradt nyeretlen a gárda.

Nem bírt egymással a Vép és a Kőszeg gárdája, igaz nem sok választotta el a kőszegieket egy értékes győzelemtől, ám a 90. percben érkezett a vépiek egyenlítő gólja, így továbbra is igyekeznek tapadni az éllovasokhoz.

A tavasszal még veretlen Répcelak látogatott az egyházasrádóci katlanba a hétvége során, az őszi összecsapásuk alkalmával a Répce-parti gárda örülhetett, és remekül kezdték ezt a találkozót is, az első félidőben helyzetek, ziccerek sokaságát alakították ki a vendégek, ezekből kettőt sikerült is a kapuba juttatniuk, így két gólos előnnyel térhettek pihenőre. A hazaiaknak muszáj volt váltaniuk, és a brusztos, magas labdákra épülő játékuk okozott is gondot a vendégek számára a második etapban, amikor igyekezték ellenfelüket a kapu elé szegezni. A 84. percben aztán egy szöglet után gyanús körülmények között szépíteni tudtak a hazaiak, ám a hátralévő időben hiába mentek előre teljes erővel, végül az egyenlítő gólt nem tudták begyötörni. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy mindkét tizenhatoson belül akadt véleményes szituáció, ám a játékvezető sípja néma maradt valamennyi esetben. A lefújást követően, és a meccs időtartama alatt is érkeztek barátságosnak nem éppen mondható bekiabálások a pálya széléről, majd, hogy teljes legyen az összkép az áramot is lekapcsolták az öltözőkben, hogy megzavarják a vendégek ünneplését. A Répcelak továbbra is őrzi remek tavaszi formáját, ha csak a tavasszal lejátszott mérkőzéseket vennénk figyelembe, akkor igencsak előkelő helyen lennének, a jövőhéten pedig a listavezetőt fogadják, és biztosan megakarják majd mutatni, hogy feltudják venni a versenyt a Celldömölkkel is.

A forduló egyik legnagyobb rangadójának a Jánosháza – Csepreg összecsapás ígérkezett, amely nem is okozott csalódást a kilátogató nézők számára. A vendégek, bár több hiányzóval álltak ki a találkozóra, remekül kezdtek, már az 5. percben megszerezték a vezetést egy lecsorgó labda után, majd nem sokkal később egy kis szöglet után voltak eredményesek, mindkét ízben Pócza András talált a kapuba. Akadt ugyan még lehetősége a Csepregnek a gólszerzésre, de ezekből nem sikerült célba találni. A második etapban aztán felborult a pálya, a Jánosháza a kapuja elé szegezte a vendégeket, a 72. és a 75. percben pedig már 2:2 volt az állás, mindkét esetben büntetőből volt eredményes a jánosháziak támadója. A 89. percben aztán érkezett a dráma, ismét Pócza volt a főszerepben, amikor betört a tizenhatoson belülre, ahol szabálytalankodtak vele, így büntetőhöz jutott a Csepreg. A faultot elkövető jánosházi futballista ráadásul a kiállítás sorsára is jutott, mivel nem éppen lírai értelembe véve tett megjegyzéseket a játékvezető édesanyjával kapcsolatban. A büntetőt Steiner Márk váltotta gólra, begyűjtve ezzel egy nagyon fontos 3 pontot a csepregiek számára.

A játéknap meglepetését pedig a Vasvár szállította azzal, hogy saját pályáján simán kiütötte a bronzéremre hajtó Lukácsházát. A találkozó a hazaiak tervei szerint kezdődött, meg is szerezték a vezetést a félidő közepén, ám a félidő előtt egyenlíteni tudott a Vasvár, amely remekül kezdte a második etapot, rögtön góllal. Ezután még akadtak lehetőségei a Lukácsházának is, ám 10 emberre fogyatkoztak, miután Bősze Gábort második sárga lappal kiállította a játékvezető, így szemernyi esélye sem maradt a hazai gárdának. A Vasvár, kihasználva az emberelőnyt további két gólt vágott ellenfele hálójába, amivel magabiztosan nyerte meg a találkozót.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!