A Vas Megyei I. osztály 24. fordulójában nem hibáztak az éllovasok, a Celldömölk mellett a Körmend és a Király SZE gárdája is otthon tartotta a 3 pontot, a Lukácsháza azonban meglepő vereséget szenvedett.

Izgalmas mérkőzésre volt kilátás Szombathelyen, ahol a Király SZE fogadta a tavasszal remekül szereplő Vasvár gárdáját. Az első játékrészben akár több gólt is szerezhetett volna a hazai csapat, ám csupán egy helyzetüket sikerült kihasználniuk, amelyre a második etapban hamar válaszolt a Vasvár. A vendégek át is vették a játék irányítását, ám egy kontra végén ismét a hazaiak szereztek vezetést, majd a kitámadó vasváriak a 93. percben kaptak még egy gólt, így a Király gyűjtötte be a győzelmet és vele a 3 bajnoki pontot.

Ezúttal a helyzetkihasználással sem volt gondja a listavezető Celldömölknek, akik az utolsó előtti helyen álló Vasszécseny gárdáját fogadták. Már az első játékrészben két gólos előnyre tett szert a vendéglátó, a második félidőben pedig újabb 3 gólt szereztek, ám a ráadás perceiben nem koncentráltak eléggé, így tudott egy kicsit kozmetikázni az eredményen a Vasszécseny.

Nem várt könnyű mérkőzés a Körmendre, hisz a Szentgotthárd masszív csapattal rendelkezik, ám a körmendiek jól sáfárkodtak a lehetőségeikkel, hamar megszerezték a vezetést majd egy büntetőből ismét betaláltak. A második játékrészt is jobban kezdte a hazai alakulat, a Szentgotthárd erejéből csupán a szépítésre futotta, ráadásul az utolsó szűk 20 percet emberhátrányban kellett megvívniuk.

A forduló meglepetését egyértelműen az alsóházban lévő Rum gárdája szolgáltatta, akik a saját pályájukon ütötték ki a dobogóért küzdő Lukácsházát. Korai rumi góllal kezdődött a találkozó, amelyet viszonylag hamar ki is egyenlített a vendéglátó. A lefújás előtt újra vezetést szerzett a vendég gárda, így a hazaiaknak kellett futniuk az eredmény után, ám a hajrában újabb két gólt, és ezzel nagyon fontos 3 pontot gyűjtött be a Rum gárdája a kiesés ellen való küzdelmet tekintve. Játékvezetői szempontból sem volt egy könnyű mérkőzés, 9 sárga lap is kiosztásra került.

Kevés helyzetet és egy gólt hozott a tavasszal még veretlen Répcelak vépi túrája. Az első játékrészben a hazaiak meddő labdabirtoklása jellemezte a találkozót, volt is egy ígéretes lövésük a tizenhatos környékéről, de ezt hárította a vendégek hálóőre. A kontrák utolsó passzaiba hiba csúszott a répcelakiaknál, ám így is akadt egy komoly lehetőségük egy pontrúgást követően, de nem hozott gólt az első etap. A második félidőben aztán igyekezett magát felpörgetni mindkét gárda, végül a kevés adódó lehetőségből a vendégek jöttek ki jobban, akik egy szép góllal megszerezték a vezetést, tovább őrizve ezzel remek tavaszi formájukat.

Nagy izgalmakat és két büntetőt hozott a Jánosháza – Rábapaty összecsapás. Az első játékrészben rutinos támadója révén előnyhöz jutott a hazai csapat, ám a második etap derekán egyenlített a Rábapaty. A mérkőzés végéhez közeledve aztán két gólt is szerzett a Jánosháza, amellyel megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a vendégek a 86. percben egy kiállításnak köszönhetően megfogyatkoztak.

Mondhatjuk, hogy meglepetés született Egyházasrádócon is, ám a csepregiek formáját tekintve annyira nem nagy szenzáció, hogy a csapat ismét nyert és ezzel a 9. helyre lépett feljebb a tabellán.

Paprikás hangulatúra sikeredett a forduló legnagyobb rangadója, amelyen az alsóházban szerénykedő Kőszeg látogatott a sereghajtó Ikervár otthonába. A hazaiak már nyeregben érezhették magukat, hisz az első félidő lefújását követően 2:0-ás előnyben voltak, sőt a 90. percben is ezt mutatta az eredményjelző, ezután következtek a dráma pillanatai. A 91. percben szépített, majd kettő perccel később egyenlített is kőszegi gárda, hihetetlen pontmentésnek lehettek szemtanúi a kilátogató szurkolók.

Tabella, jegyzőkönyvek

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!