Szentesi VK-AVUS 12-11 (2-2, 4-4, 3-3, 3-2)

Szentes, 200 néző, rájátszás a 9-12. helyért

vezette: Kovács Cs. T., Tóth S.

Szentes: Meixner – Kiss K., Nagy M. 2, VÖRÖS 3, PELLEI F. 2, SOMOGYI 2, Kriszoszpatisz 1. Csere: Kókai, Pellei K. 1, Tóth Gy., Hegedűs 1, Kuzmenko. Edző: Pellei Csaba.

AVUS: Horváth A. – Irmes, Ekler B., Takács K., Kiss Cs. 2, BASARA 3, Kurucz 1. Csere: Polovic 2, Sági, Baj, Juhász M., GARANCSY 3, Hajmási, Kovács B. Edző: Matajsz Márk.

Nehezen kerültek lendületbe a felek, csak több mint két és fél percnyi játék után szerzett vezetést a Szentes. Aztán a hazaiak tovább növelték előnyüket, és már csak alig két perc volt hátra, amikor Garancsy a szombathelyiek első találatát megszerezte, 2-1. Nem sokkal később Basara szabaddobásból bombázott a hálóba, 2-2. A második negyed az elsőhöz hasonló forgatókönyv szerint zajlott, a szentesiek két góllal elhúztak, de az AVUS pólósai igyekeztek zárkózni. Noha a hazaiak vezettek, a vendégeknek mindig volt válaszuk és a nagyszünetre 6-6-tal vonultak a csapatok pihenőre.

A harmadik negyedben a meccs során először, Polovic találatával átvette a vezetést az AVUS, 6-7. Ezután felváltva estek a gólok, izgalmas meccset láthattak a sportág szentesi szerelmesei. Az utolsó negyed 9-9-ről indult. A záró nyolc perc első találatát Garancsy szerezte, de amíg a vendégek kihagyták helyzeteiket, addig az alföldiek jól éltek lehetőségeikkel. Noha hosszú percekig 11-10 volt az állás, újabb gólt, negyven másodperccel a lefújás előtt a szentesiek szereztek, 12-10, így eldőlt a találkozó. A végletekig kiélezett csata hajrájában már csak szépíteni tudott az AVUS, amely minden dicséretet megérdemel.

A hét pontig tartó párharcot a Szentes 7-1-re nyerte.

Az aligátorok a folytatásban a 11-12. helyért a Pécs-Tatabánya összecsapás vesztesével játszanak, ott 4-4 az állás és a 3. meccs következik.