Az utolsó pillanatban módosított időpont miatt is, új helyre került a SzoESE hazai mérkőzése. A MAFC elleni derbinek ezúttal a Gépipari iskola tornacsarnoka adott otthont. A mérkőzést az érettségiző Plózer Petra kosara nyitotta és ettől lendületbe jött a vasi alakulat. Azonban elég volt egy kisebb hullámvölgy, másik a fővárosi együttes állt jobban. A negyed végére aztán összekapta magát a SzoESE és 14-11 állt az eredményjelzőn.

Nagyon beragadt a kis szünet után a hazai együttes. A vendégek egy 16-0-ás rohammal tettek szert nagyobb előnyre. Szabó László hiába próbálta cserélni játékosait, majd kért időt, nem sikerült rendezni a sorokat. A nyolc perces kosárcsendet Plózer törte meg, majd Szabó-Haklits és Balogh pontjaival felzárkózott a SzoESE, a kilátogató nézők nagy örömére.

Állandósult a folytatásban a MAFC tíz pont körüli előnye. Becsülettel küzdött a vasi alakulat, azonban a lepattanókért folytatott harcban alulmaradtak. Ennek köszönhetően a fővárosi együttes több második szándékból szerzett pontokkal tartotta kontroll alatt a mérkőzést. Az utolsó negyedben még megpróbálta a lehetetlent a SzoESE, ez azonban csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő.

SzoESE – MAFC 66-80 (14-11, 13-21, 17-24, 22-24)

SzoESE: Jakubovics 12/3, Balogh V. 8, Szabó-Haklits 16/12, Plózer 12, Molnár A. 6.
Csere: Fekete T. 9, Mezősi 3/3, Koltay -, Sándor -, Szanati -, Horváth -, Soós -.
Vezetőedző: Szabó László

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!