Kiváló feltételek mellett rendezték meg a Nyugat-Magyarországi területi újonc, serdülő II. osztályú versenyt, aminek a vadonatúj celldömölki OPAL-csarnok adott otthont. A megmérettetésen a Szombathelyi Asztalitenisz Klub és Sportiskola nyolc játékosa ragadott ütőt és összesen hat érmet szereztek a versenyzők.

Élre kívánkozik az eredmények tekintetében Molnár Liza, aki háromszor állhatott dobogóra. Az ifjú asztaliteniszező ráadásul saját korcsoportjában nem indult, hiszen az az U11-esek között nincs szükség ranglista pontokra. Így U13, U15 és U15 párosban bizonyított a celli arénában. Ráadásul a magasságkülönbség is az ellenfelek malmára hajtotta a vizet.

Molnár Lizát viszont ez nem zavarta, aki az U13 mezőnyben a legjobb 16 között mohácsi ellenfelét lépte le (3:0). Sinka Zsófia (Szekszárd) sem okozott különösebb gondot és 3:1-el jutott a négy közé. Ott végül a későbbi győztes és a korcsoport egyik legjobbja Benczik Dóra (High Life SE) állta újtát, igaz vérre menő küzdelemben (3:2)

A serdülők mezőnyében is kiválóan szerepelt a SZAK ifjú versenyzője. A legjobb 16 között Kiss Csengét, egy körrel később pedig Trenka Tímát búcsúztatta Molnár Liza. Sajnos azonban a négy között ismét a korcsoport legjobbjával, későbbi győztesével került szembe és végzett ismét a harmadik helyen, a nála sokkal idősebbek között.

A párosok versenyében is volt oka szurkolni a vasi szimpatizánsoknak. Molnár Liza ezúttal ajkai társával, Pad Linával karöltve lépett át budaörsi ellenfelükön negyeddöntőben. Az elődöntőben az egyéniben már jól ismert Trungeli-Benczik páros állította meg az első ízben együtt játszó Molnár-Pad duót.

A fiúk sem vallottak szégyent, hiszen Poór Balázs ezüst, míg Gergely Márk az U11-es korcsoportban szerzett bronzérmet. Ugyanebben a kategóriában Szarka Gábor az előkelő hatodik helyen végzett. Fiú párosban pedig a fiatal Horváth Gábor és Poór Balázs remekelt és végzett a harmadik pozícióban.

U13
1. Benczik Dóra (High Life SE)
2. Szerbacsics Ivett (Szekszárdi AC)
3-3. Molnár Liza (SZAK) és Brucker Lilla (Fastron Tolna AC)

S15
1. Szabó Gréta Fastron Tolna AC
2. Benczik Dóra (High Life SE)
3-3. Molnár Liza (SZAK) és Trungell Mirella (High Life SE)

Lány páros
1. Trenka Tímea – Ádám Flóra (Szekszárd)
2. Trungell Mirella – Benczik Dóra (High Life SE)
3-3. Pad Lina (Ajka) – Molnár Liza (SZAK) és
Szerbacsics Ivett (Szekszárd) – Szabó Gréta (Fastron Tolna AC)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!