Jó pár hete már, hogy véget értek a Vas Megyei labdarúgó bajnokságok, mi pedig sorra értékeljük az egyes kiírásokat, kezdve az I. osztálytól a harmadikig. Ezúttal a harmadik vonal körmendi régióját vesszük górcső alá.

A bajnokság aranyérmesének kiléte féltávnál még teljesen nyitott kérdés volt, hisz akkor még a Rábagyarmat állt az élen, valamint a Magyarszecsőd is lőtávolságban volt a Szakonyfalu mellett. Az ősszel három vereséget is elszenvedő Szakonyfalu azonban remek tavaszt produkált, amelyen az összes mérkőzését megnyerte egy kivételével, éppen a Rábagyarmat ellen ikszeltek az utolsó fordulóban. Utóbbi együttes sem produkált éppenséggel rossz második etapot, hisz a tavasszal elért 12 győzelem a két vereség és egy döntetlen mellett lehet, hogy máskor bajnoki címet ért volna.

A hihetetlen tavaszt produkáló Szakonyfalu tehát behúzta a bajnokságot, ám izgalmak nem csak az aranyéremért folytatott harcban voltak. A Szalafő és a Csörötnek nagy csatát vívott a 4. helyért, ám a szalafőiek saját magukat verték azzal, hogy az utolsó négy meccsükön háromszor vesztesen hagyták el a játékteret. Így sem lehetnek bosszúsak a saját teljesítményük miatt, hisz a téli szünetet még a 10. helyen várták, aztán a bajnokság végére 5 helyet is előrébb léptek.

Csupán egy helyet lépett előre, ám mégis hihetetlenül jó tavaszt produkált a Gasztony gárdája, akik ősszel csupán 6 pontot szereztek, végül pedig 26 egységgel zártak.

Összességében a középmezőny kiegyenlített küzdelmet hozott: a Máriaújfalu, a Nagyrákos, a Vasalja és az Őrimagyarósd csapatai között csupán 1-2 pontos különbségekkel alakult ki a sorrend.

TABELLA

Góllövőlista

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!