Nem panaszkodhatnak a “lábtengó” szerelmesei, hiszen 2018 után már második alkalommal rendezték meg a Balaton partján a Szarka Zoltán Emlékversenyt. A nyár egyik elengedhetetlen sportágává vált hazánkban a lábtenisz, amelynek az egykori Haladás hálóőre is jeles képviselője volt. Emléke előtt tisztelgett 30 páros, akik idén is a győzelem reményében érkeztek az ábrahámhegyi strandra.

A szervezésre nem lehetett panasz, hiszen a helyi önkormányzat közbenjárásával a centerpálya teljesen új borítást kapott, a támogatóknak köszönhetően pedig szemmel látható volt az előrelépés az egy évvel korábban tapasztaltakkal szemben. A hangulatra – akárcsak a párharcok hangulatára – nem lehetett panasza senkinek. Egyedül talán az időjárásra…

Az első nap gond nélkül lement, azonban a vihar nem kerülte el a térséget vasárnap, így egy héttel később pótolták a játékosok a helyosztókat. Tavaly Marton Dávid – Völcsei Róbert párosa nyerte magabiztosan az első helyezettnek járó trófeát. Idén is esélyesként érkeztek és a döntőig menetelt is a duó. A kemény csatát hozó finálét végül Páli Krisztián-Józsi György nyerte.

– Köszönjük mind a 30 csapatnak, akik részt vettek az eseményen és emelték a rendezvény színvonalat. Továbbá köszönettel tartozunk mindenkinek, akik bármilyen formában segítették munkánkat valamint hálásak vagyunk támogatóinknak, hiszen nélkülük nem jöhetett volna létre ez a verseny – mondta Lévay Gergely.

A főszervező hozzátette, hogy a döntő során 150 ember állta körül a pályát, ezzel pedig talán az ország legszínvonalasabb lábtenisz emlékversenyét láthatta Ábrahámhegy közönsége. A sikerre való tekintettel már most megkezdődtek a tárgyalások a jövő évi folytatást illetően, ahol még több meglepetést ígérnek a szervezők.

Helyezések:
1. Páli Krisztián-Józsi György
2. Marton Dávid-Völcsei Róbert
3. Gugcsó Benjamin-Lévay Gergely
4. Dallog Gábor-Rétsági Ákos

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!