A 20 éves Funsho Bamgboye 2017 januárjában igazolt hazánkba, méghozzá a Haladáshoz. Szombathelyiek színekben 36 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 4 gólt szerzett, a Magyar Kupában 7 találkozón kapott szerepet. 2015-ben tagja volt az U17-es világbajnok nigériai válogatottnak, a döntőben gólt is szerzett – olvasható az nso.hu cikkében.

– Funsho egészen fiatalon jött hazánkba focizni, s már akkor, az utánpótlásban felhívta magára a figyelmet sebességével és gólra törő játékával. Azóta már a felnőttfutballban is megmutatta a képességeit, tette mindezt egy nehéz helyzetben lévő csapatnál. Biztos vagyok benne, hogy ezek a tulajdonságai még tovább fejlődnek majd a szakmai stábunk útmutatása mellett, hiszen még mindig csak 20 esztendős. A nagy versenyhelyzet is biztosan jó hatással lesz a fejlődésére – mondta Kovács Zoltán sportigazgató a molfehervarfc.hu-nak.

– Nagy lehetőségnek élem meg azt, hogy csatlakozhattam a Vidihez, hiszen az ország egyik legjobb együtteséről van szó! Szeretnék bajnoki címet ünnepelni itt, valamint vonzó volt számomra az is, hogy akár Európában is megmutathatom magam. A szurkolóknak csak annyit tudok üzenni, mindig minden tőlem telhetőt megteszek majd azért, hogy sikeres legyen a csapat! Mivel jó ideje Magyarországon játszom már, természetesen ismertem a klubot, nem volt nehéz amellett döntenem, hogy ide igazolok – mondta Bamgboye, aki katari Aspire Akadémián is eltöltött 4 évet.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!