Hosszú, kemény felkészülés hajrájában jár a szombathelyi Kajáry Tibor, aki rendre éremmel tér haza a súlyemelő világversenyekről. A Haladásból induló, jelenleg a BSE – Tata színeiben versenyző sportoló a hétvégén kel útra, hogy részt vegyen az Europa Masters Games elnevezésű tornán, amelynek idén Olaszország ad otthont.

– Először veszek részt ezen a megmérettetésen, ami azért is különleges, mert csak négyévente rendezik meg. Az olaszok olimpiának is nevezik, ettől pedig még különlegesebb ez a verseny. Kellemes emlékeket idéz bennem ez a rendezvény, hiszen a World Masters Games-en korábban ezüstérmet sikerült szereznem. Ezúttal viszont nyerni szeretnék – osztotta meg gondolatait Kajáry Tibor.

Rendkívül feszített ütemterv alapján zajlik majd az elkövetkezendő napjai a vasi súlyemelőnek. A Budapestről induló sportember július 30-án délután egy órakor már élesben bizonyíthat. Azonban tartogat meglepetést ez a verseny Tibinek, aki új súlycsoportban indul. A versenyző szerint a 73 kg-os súlycsoport jobban fog kedvezni számára.

– Akad egyébként más változás is, hiszen idén már a BSE-Tata színeiben indulok, a Baranyai Sportegyesület színeiben. Ifj. Baranyai János junior világbajnok és olimpikon segítette a felkészülésemet. János is egy időben versenyzik velem, csak ő 81 kg-ban. Szóval, egymásnak tudunk segíteni a versenyen – zárta gondolatait a vasi súlyemelő.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!