A hétvégén ismét seregszemlét tartottak a dartsosok, hiszen a Steel Darts felnőtt egyéni országos bajnokság hatodik fordulóját rendezték. A megmérettetésről nem hiányozhattak a Szombathelyi Darts Club Sportegyesület versenyzői sem. Az indulók között ott volt Csóka András, Szajkó Roland és Kámán Lehel is és remekeltek a tornán.

Már tendencia, hogy a vasi versenyzők egészen az egyenes kiesési szakaszig menetelnek. Ez is azt bizonyítja, hogy kiváló munka folyik Szombathelyen. Ezúttal az SZDCSE különítménye a legjobb 32 közé masírozott, ahol nehéz feladat következett számukra. Szajkó Roland a magyar válogatott egyik meghatározó tagjával nézett farkasszemet és végül 6-2-re elveszítette a találkozót.

Csóka András és Kámán Lehel viszont vette az akadályt és már a legjobb 16 versenyző között találta magát. A sors furcsa fintora volt, hogy a két szombathelyi egymás ellen játszott a továbbjutásért. A hat nyert legig tartó találkozón végül Kálmán Lehel nyert 6-5 arányban és jutott a negyeddöntőbe, ahol a végső sikerre is esélyesnek tartott Takács Gábor várt az SZDCSE játékosára.

A kiélezett csatát jól kezdte a vasi dartsozó, hiszen 3-1 arányban hozta az első szettet. A folytatásban aztán a nagyobb rutinnal rendelkező Takács fordított és végül megnyerte az összecsapást. Mint utólag kiderült a végső győztestől szenvedett vereséget Kámán Lehel, aki alig egy éve kezdett komolyabban foglalkozni ezzel a sportággal.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!