Rendkívül rövid, ám annál eseménydúsabb szünet után kezdődhet a másodosztályú labdarúgó bajnokság, a MERKANTIL Bank Liga küzdelmei. Sokáig gyülekeztek a felhők a Szombathelyi Haladás klubháza felett, hiszen a bérek elmaradása miatt még az MLSZ is vizsgálatot indított, amely a zöld-fehérek licencének megvonásával kecsegtetett.

Aztán a tulajdonosi kör rendezte a hiányt, a csapat maradhat a másodosztályban és Supka Attila irányításával már az első éles mérkőzésre is sor kerül. Péntek este a Gyirmót otthonába látogatnak a vasi labdarúgók. A téli szünetben felkészülési mérkőzést is játszott a két együttes, akkor gól nélküli döntetlenre végeztek. Legutóbb bajnokin pedig a 2016/17-es szezonban találkoztak a felek.

Akkor háromszor is randevúztak a csapatok és érdekesség, de mindig a vendég együttes örülhetett. A Gyirmót akkor 2-1 és 1-0 arányban nyert Szombathelyen, míg a vasi alakulat 2-1-re győzedelmeskedett. Ezúttal viszont nem ígérkezik könnyűnek a szomszédvári találkozó. A Gyirmót keretében olyan ismert labdarúgókat találhatunk, mint Lipták, Vass Ádám vagy épp Tóth Bence.

A Haladás összeállítása pedig merőben megváltozott. Nem kevesebb, mint 16 játékos távozott Szombathelyről. Funsho Ibrahim Bamgboye (Mol Fehérvár), Bolla Gergő (Nafta Lendava), Murtaz Dausvili (Anorthoszisz Famaguszta), Halmai Ádám (MOL Fehérvár, onnan Budaörs, kölcsönbe), Oleg Golodiuk (ZTE), Karol Mészáros (Újpest), Mohl Dávid (Szeged-Csanád), Reagy Ofosu (Botosani), Rui Pedro (FTC – kölcsönből vissza), Priskin Tamás (FTC – kölcsönből vissza), Winkler András (Bruck/Leitha), Galin Ivanov, Michael Rabusic, Kristián Kolcák mellett Király Gábor sem húz már vasi szerelést.

Schimmer Szabolcs szerződése a nyáron lejárt, aki érzelmes sorokkal köszönt el a szurkolóktól közösségi oldalán. A jobboldali védőként és korábban szélsőként is pályára lépő játékos 21 évet szolgált a Haladás színeiben. Sok szurkoló pedig nem érti, miért kellett távoznia a csupaszív játékosnak, aki a korábbi hullámvölgyek idején is kitartott a csapat mellett.

Péntek este tehát nagy változásokon átesett Haladás lép pályára Gyirmóton. A rivális kispadon pedig ismerős arcot is találhatunk, hiszen Csertői Aurél irányítja a házigazda együttest, aki nemcsak játékosként, de szakvezetőként sok szép sikert megélt a Rohonci úton. Az összecsapást 20 órától a sporttelevízió közvetíti.

Gyirmót – Szombathelyi Haladás
2019. augusztus 2. – 20:00 (M4Sport)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!