Két győzelem és két vereség, ilyen mérleggel zárta a magyar női röplabda-válogatott az öt napon keresztül tartó Savaria Kupát. A vasi megyeszékhelyen megrendezett torna kiváló felkészülést biztosított a csapatoknak az augusztus végi Európa-bajnokságra, amelyet hazánk rendez. Jan De Brandt tanítványaira nem lehet panasz, megvillantották oroszlánkörmeiket.

Leginkább a spanyolok és a görögök ellen alkottak emlékezeteset. A Franciaország és Szlovénia ellen 3-0-ra elveszített összecsapás viszont sokba került, hiszen így válogatottunk a negyedik helyen fejezte be a küzdelmeket. Az élen a gall hölgyek végeztek, ráadásul Christina Bauer személyében a torna legértékesebb (MVP) játékosát is Ők adták.

Bodovics Hannáék csütörtökre és péntekre is pihenőt kaptak, majd a kontinensviadal előtti utolsó mérkőzésre kerül sor hétfőn, Belgium ellen. A felkészülés pedig a hajrájához ért, hiszen az edzéseket már Budapesten, a Ludovika Arénában tartja a szövetségi kapitányt. Augusztus 18-án a Papp László Sportaréna mellett, déli kezdéssel a Magyar Röplabdaszövetség az Eb nyitófesztiválját rendezi meg.

SAVARIA KUPA VÉGEREDMÉNY:
1. Franciaország 9 pont (10:4)
2. Görögország 7 (9:7)
3. Szlovénia 6 (7:6)
4. MAGYARORSZÁG 5 (6:8)
5. Spanyolország 3 (3:10)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!